Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je v torek na povabilo Območne obrtno-podjetniške zbornice Ormož obiskal Ormož. Beseda je tekla o možnostih za gospodarski razvoj Ormoža in okolice.

V sredo je podžupan občine Ormož Branko Šumenjak pripravil sprejem za odličnjake osnovnih šol v občini in odličnjake ormoške gimnazije. Sprejem so popestrili s kratkim kulturnim programom in pogostitvijo.

V Miklavžu pri Ormožu praznujejo svoj 52.krajevni praznik. Tudi letos so pripravili številna dogajanja. Na zadnje smo šli pogledat, kako je potekala kulinarična razstava, ponudba domačih vinarjev in obisk vinskih kraljic.

Svoj – letos že 14. krajevni praznik pa so minuli konec tedna praznovali v KS Podgorci. Med pestrim športno-družabno- kulturnim programom bila osrednja tudi proslava, kjer so zaslužim krajanom podelili plakete.

Prostovoljno gasilsko društvo Podgorci je v soboto pripravilo 5. Gasilsko tekmovanje za pokal PGD Podgorci. V  so-organizaciji Gasilske zveze Ormoža je obenem  potekalo 3. gasilsko tekmovanje za Pokal Gasilske zveze Slovenije od šestih, ki jih Zveza razpiše v tekočem letu.

V Središču ob Dravi je minuli konec tedna potekal tabor gasilske mladine. Udeležilo se ga je 48 otrok, zanje pa je skrbelo 30 mentorjev.

Združenje multiple skleroze Slovenije je minulo soboto na ormoškem ribniku pripravilo 18. prvenstvo članov v športnem ribolovu. Prekrasen sončen dan in odlični pogoji za ribolov so udeležencem prinesli veliko zadovoljstva.

Pevski zbor in Bend gimnazije Ormož sta ob koncu šolskega leta pripravila letni koncert z naslovom  DA LJUBIM, SEM NA SVETU, kot gostje so nastopili Kogovski dečki.

Tik pred odhodom na kratek rokometni  dopust   smo druženju z rokometašema Markom Bezjakom in Matejem Gabrom, ki sta si s Slovensko izbrano vrsto priborila vstopnico za nastop na olimpijskih igrah, ki bodo meseca avgusta potekale v Braziliji.   Oddajo pa bomo zaključili s poročilom o izjemnem uspehu veteranov Rokometnega kluba Velika Nedelja, ki so postali evropski podprvaki.

 

Vabljeni k ogledu oddaje nocoj ob 20. Uri, ponovitve so v petek ob 10. in ob 16. ter v soboto ob 18. Uri v nedeljo pa ob 11. in 18. Uri. Oddajo pa si lahko ogledate tudi tukaj na tej spletni strani.