V prvem prispevku boste izvedeli, da je Lokalna akcijska skupina Upravne enote Ormož na tiskovni konferenci minuli teden predstavila operacije, ki so bile uspešne na razpisu agencije za kmetijske trge in razvoj podeželja za nepovratna sredstva. In, da LAS za 20.marec napoveduje že DRUGI razpis:

Ormoški svetniki so na zadnji seji med drugim potrdili, da bo občina subvencionirala postavitve malih komunalnih čistilnih naprav. Gre za dobrodošlo vzpodbudo občanom, ki živijo na območjih, kjer se ne morejo priključiti na že obstoječe ali predvideno kanalizacijsko omrežje, pa boste slišali v drugem prispevku.

Sedmega aprila bo v občini Ormož velika čistilna akcija v katero se vključujejo vse Krajevne skupnosti. Čistilna akcija bo potekala po vzoru takšnih vseslovenskih čistilnih akcij pred leti…

Minuli petek se je v centru Ormoža odvijala Gregorjeva tržnica, ki jo je z mnogimi ponudniki organizirala Občina Ormož. Gre za novo prireditev v Ormožu, saj je bila šele tretjič:

V soboto 24.marca bo v prostorih Grajskega centra za družine potekal Šahovski turnir v hitropoteznem šahu. Organizatorji imajo v mislih ustanovitev šahovskega društva, pravi Marko Jenuš, pobudnik šahovskih aktivnosti.

JS RS KD, OI Ormož je tudi letošnje srečanje otroških folklornih skupin RINGA RAJA pripravil v sodelovanju z KD Podgorci. Na odru podgorskega kulturnega doma se je predstavilo 15 otroških folklornih skupin.

Med športnimi dogodki se najprej ustavljamo ob mednarodnem nogometnem turnirju »Nogometne šole NK Ormož«; sledi pa še nekaj ostalih zanimivih dogodkov….

Vabljeni k ogledu oddaje nocoj ob 20.uri. Ponovitve so jutri ob 10. in 16.uri ter v soboto ob 18. in v nedeljo ob 11. in 18.uri.