Minuli ponedeljek je bila 27.seja občinskega sveta. Tako, da bomo začeli s povzetkom seje in predstavili pobude, predloge in vprašanja svetnikov ter odgovore župana Alojza Soka.

V nadaljevanju se bomo spomnili dobrodelnega koncerta za Žana, ki ga je v novembru leta 2016 organiziralo Društvo Komenda Hierusalem. Natančneje: njihova vitezinja – pripravnica – domačinka Danijela Čurin s pomočjo ostalih članov Komende. Akcija je bila uspešna, prilagojen avtomobil je Žanovi družini v veliko pomoč, boste videli v drugem prispevku.

Minulo soboto je v Podgorcih, v organizaciji tamkajšnjega PROSTOVOLJNEGA GASILSKEGA DRUŠTVA potekal 15.občinski kviz gasilske mladine. Sodelovalo je 40 tekmovalnih ekip…

V sredo je v knjižnici potekal študijski krožek namenjen ljubiteljem lutk. Zbrani so lutke izdelovali in se tudi dogovarjali za izvedbo lutkovne predstave. Verjeti je, da se nam v Ormožu znova obeta lutkovna skupina in z njo lutkovne predstave…

Novo lutkovne skupine najbrž še ne bo letošnjem srečanju lutkovnih skupin, ki ga pod naslovom OSTRŽKOV DAN prireja JSKD OI Ormož, morda pa prihodnje leto. Sicer pa je JSKD z januarjem že začel novo sezono srečanj skupin različnih zvrsti ljubiteljske kulture. Začeli so srečanjem ljudskih pevcev in godcev, v naslednjih mesecih pa nas čaka še kar nekaj kulturnih doživetij…
Potem se bomo spomnili še pustnega karnevala v Ormožu. Kljub sneženju se je v povorki skozi mesto sprehodilo 23 pustnih skupin. Pripravljamo nekaj utrinkov.

Športni del oddaje prinaša poročilo z občnega zbora NK ORMOŽ, ter prispevka o rokometnih tekmah Jeruzalem Ormož – Krka Novo mesto in kadeti Jeruzalem Ormož in Gorenje Velenje.

Vabljeni k ogledu oddaje NOCOJ ob 20.uri. Ponovitve bodo jutri ob 10. in 16.ure ter v soboto ob 18.uri in v nedeljo ob 11. in 18.uri.