Minuli teden je završala novica, da bo ormoška tovarna Safilo odpuščala delavce. Glede na skope možnosti zaposlitev v Ormožu, je vsako odpuščanje za zaposlene hud udarec. Družba SAFILO pa se je seveda primorana prilagajati razmeram na trgu, kot to zahteva kapitalistični svet.
Prvi meseci v letu predstavljajo tudi čas, ko se devetošolci odločajo za nadaljnja šolanja. V ormoški gimnaziji pričakujejo čim več novih dijakov – tako v gimnazijskem kot v programu predšolske vzgoje. Prispevek prinaša kratko predstavitev šole.
Turistično društvo Podgorci je v soboto pripravilo 14.Vincenkovanje s pohodom. Gre za tradicionalno prireditev, ki se je udeležijo mnogi od blizu in daleč. Videli boste, kako veselo je bilo.
Razen gostoljubja vinogradnika Jožeta Cvetka, pa je pohodnike Vincekovega pohoda na Cvetkovskem vrhu navdušila tudi cimprača, ki jo je družina Hanželič uredila v pravi muzej starinskih predmetov.
Članom SMUČARSKEGA KLUBA Sveti Tomaž je v noči iz nedelje na ponedeljek PRVIČ uspelo umetno zasnežiti smučišče Globoki klanec. Kako to poteka, smo si ogledali že kar naslednji večer…
V vsakem primeru zima prinese tudi priložnost za radosti na snegu in na zaledenelih površinah ter seveda priložnost za sprehode skozi zimsko idilo. Z našo kamero smo se odpravili v »obdravski svet«…
Med športnimi dogodki smo obiskali 4.turnir državnega prvenstva v streljanju z zračnim orožjem. V Ljutomeru smo bili priča visoki zmagi državih prvakov v futsalu nad novicem v ligi – ekipo Tomaža. Z mladimi rokometaši Jeruzalema pa smo preživeli sobotno popoldne na Ptuju …..

VABLJENI k ogledu oddaje nocoj ob 20.uri. Ponovitve bodo jutri (petek) ob 10.in 16 uri, v soboto ob 18. in v nedeljo ob 11.in 18.uri.

V nedeljo ob 20.uri pa bo na sporedu UTRIP ORMOŽA iz ARHIVA in sicer z dne 06. julij 2000, ki prinaša vrsto spominov iz leta 2000. (Glej spored KTV ORMOŽ)

Avtor naslovne fotografije: Ivan Švajgl