V ponedeljek je bila 20.seja Občinskega sveta Ormož. Svetniki so na dnevnem redu imeli 23 točk. Tudi pobude, predloge in vprašanja svetnikov. V prispevku izpostavljamo vprašanja, ki jih je županu zastavil svetnik Davorin Kovačec.
Društvo NAJPREJ SLOVENIJA, ki mu predseduje nepovezani poslanec Andrej Čuš, je minuli četrtek v Ormožu pripravilo “okroglo mizo” o prihodnosti življenja na podeželju. Govora je bilo o nedavnih odpuščanjih v Safilu, o tovarni sladkorja, zaposlitvenih možnostih v okolišu in ostalih perečih vprašanjih v Spodnjem Podravju:
Odpuščanja delavcev v podjetju SAFILO še vedno odmeva. Prisluhnili bomo, kaj o stanju družbe SAFILO pravi direktor proizvodne verige SAFILO Leonardo Innocenzi.

V trgovini BOTANIK na Kerenčičevem trgu so se odločili razširiti svojo ponudbo. Tako se v trgovini odslej dobi še več bio-proizvodov. Tudi na KOG se odpravljamo, natančneje v šolsko telovadnico, ki se je minuli konec tedna za dobri dve uri spremenila v veliko otroško igrišče….
Pa še ena zanimiva zgodba prihaja z Gomile pri Kogu: Štirje dijaki STROJNE ŠOLE na Ptuju so se za maturitetno nalogo odločili napraviti čisto pravi dirkalni avto. In ne boste verjeli: Mladi strojniki so ti pred zaključkom svojega nenavadnega projekta.

Sledile bodo novice iz športa in povabilo k ogledu oddaje UTRIP ORMOŽA iz ARHIVA. V nedeljo ob 20.uri nas čaka oddaja z dne 6.marec 2001, v kateri boste lahko videli, da smo leta 2001 v Ormožu bili brez pustnega karnevala; da se je ormoška gledališka skupina pod vodstvom legendarnega Milivoja Zemljiča pripravljala na premiero »Hamlet v naši vasi«; predstavili smo poslovanje ormoške kmetijske zadruge v letu 2001, ter bili na obisku pri slikarju Bojanu Oberčkalu in drugo ….

Naslovna fotografija: Zdravko Munda – Chato