NOGOMET, MNZ Ptuj, Superliga, 13. krog:
Ormožanom derbi v Gerečji vasi; Središču točka v Poljčanah
Rezultati 13. kroga:
Gerečja vas – Ormož Carrera Optyl 1 : 2 (1 : 1)
Boč Poljčane – Središče 4 : 4 (3 : 1)
Apače – Videm pri Ptuju 1 : 5
Cirkulane – Hajdina 0 : 0
Stojnci – Bukovci 0 : 2

Trinajsti krog je ponudil na petih tekmah 19 zadetkov. V velikem derbiju 13. kroga so se pomembne zmage v Gerečji vasi veselili Ormožani. Goste je v 17. minuti v vodstvo popeljal Zlatnik, ki je bil do hude poškodbe tudi najboljši igralec derbija. Po hudem trku z domačim vratarjem Juretom Stegnetom v 35. minuti je 18 – letni Ormožan moral zapustiti igrišče in bo po prvih informacijah zaradi zlomljene čeljusti več kot mesec dni izven nogometnih igrišč. Domači vratar je zasluženo prejel rdeči karton. Kljub igralcu manj je Gerečja vas v nadaljevanju bila nevarnejša in uspelo ji je izid izenačiti v 54. minuti preko Miha Lebna. Zmago četi trenerja Draga Posavca je zagotovil povratnik v ormoško ekipo 31 – letni Blaž Zidarič. Medo je odločil derbi v 89. minuti z izjemnim evrogol, ki se ga ne bi sramovale tudi najboljše evropske nogometne lige.

Za presenečenje kroga so poskrbeli nogometaši Bukovc, ki so v sosedskem derbiju slavili na gostovanju v Stojncih. Stojnci bodo naslednji gost Športnega parka Mestna graba v 14. krogu.

Drugi naš predstavnik Središče ob Dravi je remiziral v Poljčanah. Središčani so najprej izgubljali s 3 : 1, nato vodili s 3 : 4, na koncu pa je domačim Rok Jelovšek v 85. minuti zagotovil točko. Strelci za Središče: Marjan Ivanuša, Robert Govedič, Blaž Borko, Josip Novak. V 14. krogu Središče v Športnem parku Trate gosti Gerečjo vas.

Za Ormož so proti Gerečji vasi igrali: Fijavž, Hriberšek, Klemenčič, Šincek, Ismlajlovski, Leben, Tomašič, Zidarič, Zlatnik (od 46. Babič, od 90. Žinko), Martan (od 31. K. Lah), Rajh.

Za Središče so proti Boču igrali: Hranić, M. Sakelšek (od 89. Rotar), D. Perišič, Habjanič, Zadravec, Kuhar, Borko, Lah (od 46. Novak), L. Perišič (od 64. Govedič), Lesjak, Ivanuša.