Občina Središče ob Dravi praznuje

Zaslužnim občanom podelili priznanja in prvič v zgodovini mlade občine podelili naziv “častni občan”.

Poleg številnih kulturnih, športnih in družabnih prireditev, ki ob 57-tem občinskem prazniku že od 03.aprila potekajo v občini Središče ob Dravi , je v soboto potekala osrednja proslava, kjer so zaslužnim občanom podelili priznanja. Tako kot po navadi so za kulturni program poskrbeli domači osnovnošolci; ki so v počastitev občinskega praznika zbrali svoje najlepše misli, jih oblikovali v besede, pesmi in glasbo. Uvodoma je zbrane v domači Sokolani nagovoril župan občine Središče ob Dravi JURIJ BORKO, ki je predstavil doseženo v minulih letih in načrte za naprej. Kar nekaj jih je – kratko- in dolgo ročnih, in veliko vztrajnosti, truda in sodelovanja bo potrebnega – za dosego zastavljenih ciljev.

Zlato plaketo je prejel dolgoletni ravnatelj osnovne šole Središče ob Dravi Franc Šulek; ki je aktivno sodeloval pri projektih za obnovo šole. Ta je bila obnovljena leta 2008 in v Središki občini predstavlja eno največjih investicij doslej.
Srebrno plaketo so letos namenili Danilu Žerjavu – dolgoletnemu gobeniku in aktivnemu članu domačega Nogometnega društva. A je Danilo Žerjav priznanje odklonil.
Bronasto plaketo je prejel dolgoletni aktivni član in tudi večkratni predsednik PGD Obrež Radovan Aleksič. Bil je tudi dolgoletni član folklorne skupine Obrež in Društva za telesno vzgojo Partizan.

Posebno priznanje so podelili Elizabeti Munda iz Obreža, ki je aktivna članica Sekcije ljudskih pevcev pri Kulturnem društvu Obrež. V Kulturnem Društvu aktivno vztraja že več kot 60 let.

Posebno priznanje pa si je zaslužilo tudi „Društvo za telesno vzgojo Središče ob Dravi“, ki letos praznuje 100 obletnico delovanja.

Prvič v zgodovini mlade občine Središče ob Dravi pa so letos podelili tudi naziv „Častni občan“. Namneili so ga Martinu Habjaniču, ki je s svojim delovanjem pustil neprecenljiv pečat na področju gospodarstva, vodenja Krajevne skupnosti Središče ob Dravi in v mnogih društvih.
Pod njegovim vodstvom je podjetje Droga Središče ob Dravi bilo dolga leta nosilec gospodarstva v tedanji krajevni skupnosti, kakor tudi širše. Kot direktor DROGE in v letih 1966 – 2002 – kot predsednik KS , je veliko pripomogel k razvoju komunalne infrastrukture in pri
izvedbi številnih pomembnih investicij v kraju.
Gospod Martin Habjanič je bil pobudnik in ustanovitelj Turističnega društva Središče ob Dravi in še danes aktiven član, saj še vedno pomaga pri organizaciji različnih prireditev.

Kot posebni gostje na svečanosti so zapeli člani Miklavškega okteta. Na koncu pa je sledila še objava rezultatov s športnih tekmovanj, ki so za pokal občine potekala v času občinskega praznika. Bilo je tekmovanje v namiznem tenisu, šahu, kegljanju za upokojence, v nedeljo 17.aprila pa sledi še tekmovanje v balinanju.
Karolina Putarek

TRG Središče ob Dravi ( Foto: Karolina Putarek)