Sodelavci ZAVODA 100% NARAVNO BOTANIK ORMOŽ, ki ima svoje poslovne prostore na Kerenčičevem trgu v Ormožu, so danes pripravili Dan odprtih vrat. Številni obiskovalci so si lahko ogledali izdelke BOTANIK, jih poskusili kot čaje in druge napitke ter vprašali vse kar jih zanima o zdravilnih zeliščih.

Direktor Zavoda BOTANIK Iztok Luskovič pravi, da je ključna sestavina blagovne znamke BOTANIK odlično sodelovanje človeka z naravo.
“Za nas to pomeni le najvišja kakovost zelišč pri natančni, skrbni in ročni obdelavi zemlje, nabiranju ter pakiranju. Dolgoletno prenašanje uporabnih znanj med generacijami nadgrajujemo z novimi znanji in dognanji o zeliščih, ki se izražajo v vseh izdelkih BOTANIK. Želimo in delamo tako, da so naši izdelki učinkoviti, 100 % naravni in le najvišje kakovosti”, nadaljuje Luskovič in pojasni:
“Naša prednost in ključ uspeha sta tudi trdo in pošteno delo, skrb za okolje in strokovnost. Pri delu se trudimo gojiti pozitivno kulturo dela v skupini. Vaše zaupanje blagovni znamki Botanik bo zagotovo naša največja nagrada in motivacija. V Botaniku zdravilna zelišča pridelujemo na 100 % naraven način, tako da ročno obdelujemo zemljo in prav tako vsa ostala dela na zeliščnem vrtu opravimo “na roke”. Na koncu zelišča še oberemo in zapakiramo ročno. Zaradi tega, naša zelišča ostanejo dalj časa v najboljši obliki – formi in imajo zato ohranjenih več zdravilnih snovi. Vsa naša zelišča so tudi brez dodanih umetnih arom, barvil ali konzervansov.”
Vse zdravilne rastline, ki jih vzgajajo na lastnem zeliščnem vrtu, so obdelane in obrane ročno, jih ne škropijo, ne gnojijo… Vrt je precej odmaknjen od preostalih obdelovalnih ali kmetijskih površin, ki jih škropijo. Prav tako v bližini ni cest ali prometa. Tudi rastline, ki jih nabirajo na travnikih ali gozdovih, iščejo in nabirajo v neokrnjenih delih zelene prleške pokrajine v okolici mesta Ormož.
Kot je povedal Iztok Luskovič, so ga narava in rastline navduševale že od otroških let, vedno je zelo rad prisluhnil tako nasvetom kot modrostim svojega strica, od katerega se je veliko naučil. Neprecenljivega bogastva v znanju o zdravilnih rastlinah pa se prav zavedal šele kot odrasel.
Da je zeliščarstvo lahko dejansko postalo tudi njegova služba, pa gre zasluga dolgoletnemu prijateljstvu z Mladenom Grabovcem, s katerim delita podobne življenjske nazore, ljubezen do narave in zdravilnih rastlin.slika_Botanik_Mladen Iztok Na sliki: Mladen Grabovac (levo) in Iztok Luskovič (desno)

Blagovna znamka BOTANIK pokriva širok spekter zdravilnih zelišč, ki so pridelana in obdelana na zeliščnem vrtu Zavoda Botanik na povsem naraven način. Med izdelki prevladujejo zelišča in zeliščne mešanice za pripravo napitkov (čajev), žganje, alkoholne tinkture, šentjanževo olje, ognjičevo mazilo ter naravna mila.

URADNE URE v poslovnem prostoru na Kerenčičevem trgu ( na sliki):
torek: 9.00 do 13.00 ure
petek: 14.00 do 18.00 ure in
sobota :09.00 do 12.00 ure
slika_botanik_zunaj

Škrlatni ameriški slamnik
slika_Botanik_ameriski slamnik skrlatni

Kamilice
slika_Botanik_kamilice

Izdelki BOTANIK kot darilo
slika_botanik_darilo

BOTANIK mila
slika_Botanik_mila

Poslovni prostor na Kerenčičevem trgu v Ormožu:
slika_Botanik_notranjost

Zeliščne mešanice za čaje BOTANIK
slika_Botanik_paketi

Na današnjem dnevu odprtih vrat:
DSCN0034[1]

Jernej Kosi, sodelavec (levo) in Iztok Luskovič, direktor Zavoda Botanik (desno)
DSCN0035[1]