Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7. ure dne 19. 2. 2021, do 7. ure dne 22. 2. 2021 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 19. 2. 2021

Ob 9.30 se je na PP oglasila oškodovanka KD, katero je neznana oseba včeraj preslepila pri najemu kredita preko nemške banke v Berlinu. Evidentirali smo KD Goljufije in nadaljujemo z zbiranjem obvestil.

SOBOTA 20. 2. 2021

Ob 17.10 je patrulja na regionalni cesti v naselju Pavlovci ustavila in opravila kontrolo voznika osebnega avtomobila. Odrejen in opravljen je bil preizkus alkoholiziranosti, katerega rezultat je ob pravilni uporabi indikatorja pokazal (1,08 mg/l) alkohola v izdihanem zraku. Kršitelju je bilo odrejeno pridržanje do 12 ur po 24. členu ZPrCP. Na ormoško sodišče bo zoper kršitelja podan obdolžilni predlog zaradi kršitve ZPrCP.

V okolici Ormoža so policisti PP Ormož na podlagi odredbe za hišno preiskavo, izdano s strani Okrožnega sodišča Ormož opravili hišno preiskavo pri 27 letnemu občanu, zaradi suma posedovanja orožja brez ustrezne orožne listine. Zasežena mu je bila plinska pištola kalibra 9 mm, za katero kršitelj ne poseduje ustrezne orožne listine- priglasitvenega lista.
Prav tako mu je bila zasežena manjša količina prepovedane droge marihuane. Zoper kršitelja bomo uvedli hitri postopke z izdajo odločbe o prekršku zaradi kršitve Zakona o orožju in Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami, po ustreznem preliminarnem testu na prepovedane droge.

NEDELJA 21. 2. 2021

Ob 16.27 smo vozniku štirikolesnika začasno odvzeli vozniško dovoljenje in izdali plačilni nalog, saj je vozil v cestnem prometu pod vplivom alkohola.

Ob 20.25 je patrulja na območju naselja Pavlovci ustavila in opravila kontrolo voznika osebnega avtomobila. Odrejen in opravljen je bil preizkus alkoholiziranosti, katerega rezultat je ob pravilni uporabi indikatorja pokazal (0,52 mg/l) alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, začasno odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog v zvezi kršitve določil ZPrCP.

Ob 21.38 je patrulja na območju naselja Hermancih ustavila in opravila kontrolo voznika mopeda. Odrejen in opravljen je bil preizkus alkoholiziranosti, katerega rezultat je ob pravilni uporabi indikatorja pokazal (0,51 mg/l) alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog v zvezi kršitve določil ZPrCP in določilih Zakona o nalezljivih boleznih..

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 22. 2. 2021:
– v kolikor bi poslušalci radia opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel idr.), ter spoštovanje Odlokov vlade RS v povezavi z ukrepi za preprečevanje širjenja virusa »Covid-19«.

Pripravil komandir PP ORMOŽ Jože Šprah, mag. javne uprave