TOREK 8. 10. 2019:

Ob 14:20 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije v Ormožu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti trčil v pred seboj stoječ osebni avtomobil v križišču. Povzročitelju je na kraju bila izrečena globa zaradi kršitev določil Zakona o varnosti cestnega prometa.

SREDA 2. 10. 2019
Ob 8:30 uri smo na mejnem prehodu Središče ob Dravi hrvaškim varnostnim organom predali 3 tujce, kateri so nedovoljeno prestopili državno mejo.

Ob 11:19 uri smo v Šardinju obravnavali kršitev javnega reda in miru in bomo po vseh zbranih obvestilih kršitelju izdali plačilni nalog

Ob 20:35 uri smo v naselju Ivanjkovci na regionalni cesti kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola (0.41 mg/l), zaradi česar mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja, začasno odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog.

Ob 21:35 uri smo v bližini državne meje izven naselja Središče ob Dravi prijeli državljana Tunizije in Turčije, ugotovljeno je bilo, da sta pred tem ilegalno prestopila državno mejo, po končanem postopku bosta izročena hrvaškim varnostnim organom.

Ob 6:27 uri smo v bližini državne meje izven naselja Središče ob Dravi prijeli tri državljane Alžirije, ugotovljeno je bilo, da so pred tem ilegalno prestopili državno mejo, po končanem postopku bodo izročeni hrvaškim varnostnim organom.

Napoved aktivnosti za četrtek dne 10. 10. 2019
– Opravljali bomo poostreni nadzor prometa s poudarkom na ugotavljanju kršitev pešcev, prekoračitve hitrosti, neuporabi varnostnega pasu in nedovoljeni uporabi mobilnih telefonov med vožnjo;
– vsem občanom svetujemo, da svoja vozila redno zaklepajo in izvajajo druge samozaščitne ukrepe za zavarovanje osebnega premoženja. O vseh opaženih sumljivih osebah pa obveščajo policijo, na telefonski številki 113 ali 02 741 08 50.

Pripravili policisti PP ORMOŽ