Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7. ure dne 14. 9. 2016, do 7. ure dne 15. 9. 2016 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke s področja javne varnosti:

SREDA, 14. 9. 2016:

Ob 07.12 uri smo bili v Središču ob Dravi obravnavali dogodek, ko je voznik osebnega vozila na javni cesti trčil v mačka in si poškodoval vozilo. Od ogleda smo odstopili.

Ob 07.12 uri smo v okolici Središče ob Dravi obravnavali samomor. Sledi poročilo na okrožno državno tožilstvo.

Ob 10.50 uri smo obravnavali kaznivo dejanje suma Kršitve temeljnih pravic delavcev. Z zbiranjem obvestil nadaljujemo in bo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju podana kazenska ovadba zoper znanega storilca.

Ob 10.57 smo v Ormožu na parkirnem prostoru obravnavali poškodovanje osebnega vozila. Vzrok nesreče nepravilni premik z vozilom. Opravili smo ogled, za povzročiteljem še poizvedujemo.

Ob 11.52 uri smo bili obveščeni o večjem poginu rib v Pušenskem potoku Lešnica. Pri tem je bil opravljen ogled kraja, kjer je bil ugotovljen vzrok onesnaženosti. Po zbranih obvestilih zoper povzročitelja sledi ustrezni ukrep.

Ob 17.02 smo bili obveščeni o padcu pešca v Ormožu. Tuja krivda je izključena.

Ob 22.40 smo intervenirali v ustanovi v Ormožu, kjer je kršitelj kršil javni red in mir. Sledi dodatno zbiranje obvestil in ustrezni ukrep.


Napoved aktivnosti za četrtek, dne 14. 9. 2016:

– Ob rednem delu bomo izvajali kontrolo prometa s poudarkom na ugotavljanju kršitev po hitrosti, varnostnem pasu in vožnji pod vplivom alkohola.

PRIPRAVILA:
Mitja Novak, policist I
in Edvard Cvetko, komandir