V soboto, 11. januarja 2014 so ormoški veterani bili gostje 1.brigade Slovenske vojske, ki je na Pokljuki organizirala tradicionalni patruljni tek. Tekmovanja so se udeležile moške in ženske ekipe Slovenske vojske, policije, Civilne zaščite in Veteranov vojne za Slovenijo; skupaj 64 tekmovalnih ekip, ki so tekmovale v teku na smučeh, streljanju z malokalibersko puško, metu bombe, prevozu poškodovanca in premagovanju sneznih ovir.
Pokljuka je ponudila izjemen ambijent za tekmovanje in druženje tekmovalcev vseh generacij. Pripadniki 1. brigade Slovenske vojske so poskrbeli za nemoten potek tekmovanja in za prijetno druženje.
TEKST: Boris Vukan, FOTOGRAFIJE: Ljuba, Miran Fišer
Pokljuka2

Med aktivnostmi ormoških veteranov vojne za Slovenijo je tudi sodelovanje v prijektu “Usposabljanje za življenjsko uspešnost, Most do izobrazbe”, ki poteka na Ljudski univerzi v Ormožu.
Tako so jih v četrtek, 09.januarja obiskali udeleženci projekta. Udeležencem programa so predstavili dogodke, ki so se leta 1991 odvijali na območju nekdanje občine Ormož v vojni za Slovenijo. Obiskovalcem so pokazali tudi zbrano gradivo, fotografije in video film iz vojnih dogodkov ter delo OZVVS Ormož.
TEKST in FOTOGRAFIJA: Boris Vukan
udelezenciVVS