Najprej se ustavljamo na pikniku oziroma na srečanju članov in simpatizerjev stranke DeSUS. Srečanje je v Ormožu organiziral Pokrajinski odbor Ptuj – Ormož:
Minule tedne in dneve so zaznamovale številne trgatve: Če so trgatve vse naokrog, so svojo imeli tudi v vrtcu Podgorci. Dogodek je bil veliko doživetje, tako za otroke iz vrtca kot člane Turističnega društva Sodinci, (ki so priskočili na pomoč), ter za posebne gostje – vzgojiteljice iz vrtca Drnje pri Koprivnici na Hrvaškem.
Iz Podgorcev pa se odpravljamo še na eno trgatev. In to na Kog, kjer je trgatev v šolskem vinogradu tudi bil velik dogodek, namreč zbralo se je kar 150 marljivih bračev:
Spomnili pa se bomo še enega veselega dogodka, ki je pomenil uvod v čas trgatev. Organizatorji TURISTIČNO KULTURNEGA DRUŠTVA Ivanjkovci so, seveda, tudi letos pripravili PRAZNIK TRGATVE in okronali novo vinsko kraljico vinske ceste VTC 15:
Potem pa se odpravljamo v sosednjo občino Sveti Tomaž, natančneje v Pršetince. Tamkajšnje gasilsko društvo Pršetinci je pred kratkim, v sodelovanju z GZ Sveti Tomaž, bilo organizator tekmovanja v orientacijskih pohodih za gasilsko mladino Spodnjega Podravja:
V čas minulega krajevnega praznika Krajevne skupnosti Ormož, se je aktivno vključila tudi GIMNAZIJA ORMOŽ. Njihov prispevek je med drugim bil tudi izdelava mozaika, na pročelju gimnazijske zgradbe.
Pa še otvoritve likovne razstave v Beli dvorani grajske pristave se bomo spomnili: Tudi ta je bila – ena od prireditev, ki so potekale v času Krajevnega praznika Krajevne skupnosti Ormož. Z njo pa se je v praznična dogajanja priključilo likovno društvo LIKUDO Ormož.

V športnem delu oddaje pa bomo poročali z jesenskega krosa Osnovne šole Ormož, kjer je kot novinarka debitirala učiteljica Tina Zadravec.
Vabljeni k ogledu oddaje nocoj, v četrtek ob 20.00 uri, lahko pa si boste ogledali še katero izmed ponovitev.