Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 dne 12. 5. 2017, do 7:00 dne 15. 5. 2017 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 12. 5. 2017

Ob 18:01 smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v naselju iz okolici Velike Nedelje, kjer je prijaviteljico žalil sosed. Patrulja je na kraju kršitelju izdala plačilni nalog zaradi kršitve določil Zakona o javnem redu in miru.

Ob 21:53 so policisti ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Na kraju je bil vozniku odrejen preizkus alkoholiziranosti, kateri je pokazal 0.79 mg/liter alkohola v izdihanem zraku. Vozniku odvzeto vozniško dovoljenje, katero bo skupaj z obdolžilni predlogom odstopljeno v nadaljnjo obravnavo na Okrajno sodišče v Ormožu.

Ob 23:45 nas je klicala občanka iz Ormoža in prijavila, da jo moti hrup iz avto hladilnika, ki je parkiran v bližini njene stanovanjske hiše. Patrulja na kraju ugotovila, da avto hladilnik priklopljen na električno napajanje iz gostinskega objekta. Policisti nadaljujemo z zbiranjem obvestil in bomo zadevo tudi ustrezno zaključili.

Ob 00:33 smo v Savcih opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije in udeležbo divjadi. Patrulja je na kraju odstopila od ogleda.

SOBOTA 13. 5. 2017

Ob 02:59 smo bili obveščeni o požaru v kraju Obrež, kjer so policisti ugotovili, da je zagorelo gospodarsko poslopje z hlevom. Po opravljenem ogledu je bilo ugotovljeno, da je tuja krivda izključena samega vzroka požara pa ni bilo mogoče ugotoviti. Dogodek bomo zaključili s poročilom na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.
Ob 04:20 uri smo bili obveščeni o tatvini ženske torbice z dokumenti v Ormožu. Ker še niso bile preverjene vse okoliščine dogodka, bo oškodovanka le-te preverila in nato na PP dopolnila svojo prijavo.

Ob 12.51 uri smo v Senešcih obravnavali prometno nesrečo I. kategorije, kjer je voznik traktorja podrsal osebno vozilo. Pri tem je nastala neznatna škoda, ogrožanja pa ni bilo. Po ugotavljanju pogojev za udeležbo vozila in voznika v cestnem prometu pa smo od ogleda odstopili.

Ob 14.37 uri smo v Podgorcih obravnavali kaznivo dejanje »Preprečitve dokazovanja«, kjer je neznana oseba na njivi prestavila mejna kamna oz. dva mejnika. Na okrožno državno tožilstvo bomo podali kazensko ovadbo.

Ob 21.45 smo v Trgovišču odvzeli vozniško dovoljenje vozniku motornega kolesa, kateri je napihal 0.86 mg/l. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja, vozniško dovoljenje pa bomo skupaj z obdožilnim predlogom poslali pristojnemu sodišču.

Ob 02.55 smo bili obveščeni, da v Zdravstvenem domu Ormož išče zdravniško pomoč mlajši moški, kateri je bil pretepen v Ormožu. Oškodovanca naj bi neznanci napadli in ga lažje telesno poškodovali. Policisti nadaljujemo z zbiranjem obvestil in bodo bomo zoper storilce ustrezno ukrepali.

Ob 03.15 smo šli na obravnavo dogodka v bližino kraja Ivanjkovci, kjer je voznica osebnega avtomobila trčila v srno in si poškodovala vozilo.

Ob 03.48 smo v Ormožu obravnavali kaznivo dejanje »Poškodovanja tuje stvari«. Neznani storilec je namreč brcnil v steklo parkiranega osebnega avtomobila oškodovanke in jih zlomil.

NEDELJA 14. 5. 2017

Tega dne nismo obravnavali pomembnejših dogodkov s področja javne varnosti.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 15. 5. 2017:
– ob rednem delu bomo izvajali meritve hitrosti z laserskim merilnikom in ugotavljali prisotnost alkohola pri voznikih;
– v obdobju od 15. 5. 2017 do vključno 28. 5. 2017 bomo poostreno izvajali aktivnosti za večjo varnost kolesarjev.