Med pomembnejšimi dogodki – kjer se je po dolgem času na enem mestu zbralo tudi največ ljudi, je bil vstop Hrvaške v Evropsko skupnost. Namreč občina Ormož in prva občina čez dosedanjo slovensko-hrvaško mejo: Cestica sta skupaj pripravili veliko slovesnost, ki je potekala ob vinski kleti v Ormožu:
Enako slovesno je bilo tudi na hrvaškem mejnem prehodu Trnovec v občini Nedelišće, ki meji na slovensko občino Središče ob Dravi.
Ministri EU, pristojni za kmetijstvo, so minuli teden zaključili večletna pogajanja o reformi skupne kmetijske politike za obdobje 2014 – 2020. Ta z letom 2017 prinaša tudi padec kvot za sladkor. Kaj slednje pomeni za Slovenijo smo vprašali Mirka Kosija, predsednika Združenja pridelovalcev sladkorne pese Slovenije:
Na povabilo OO DeSus ORMOŽ je munuli teden v Ormožu bil na obisku predsednik stranke DeSus Karl Erjavec. Najprej je obiskal župana občine Ormož Alojza Soka; potem pa se je s člani stranke in simpatizerji sestal v beli dvorani grajske pristave.
V nadaljevanju pa se odpravljamo v Sveti Tomaž, kjer so praznovali svoj občinski praznik. Med dogodki je bilo tudi športno srečanje za najmlajše, ki ga je organiziralo domače Društvo prijateljev mladine.
Potem pa na kratko še med gasilce PGD Trgovišče, ki se ponašajo z novim gasilskim vozilom GVV 1. Ker so za vozilo prispevli tudi sovaščani, so jim minuli konec tedna – v znak hvaležnosti – pripravili pogostitev
Med športnimi dogodki se najprej odpravljamo v Osluševce, kjer je Kulturno društvo – sekcija ŠPORT minulo soboto priredilo tekmovanje v malem nogometu na vodi. Lahko si samo mislite, kako to vse skupaj izgleda; sicer pa v nadaljevanju sledi še pregled ostalih športnih dogodkov tod okrog.
Oddajo si lahko ogledate na programu KTV ORMOŽ nocoj (četrtek) ob 21.00 uri. Ponovitve bodo jutri (petek) ob 10.00 in 16.00 uri ter v soboto in nedeljo ob 18.00 uri.
Oddaja pa je na ogled tudi v okviru programov SIP TV in PeTV Ptuj ter TELE M v nedeljo okrog 14.00 ure. In na tej spletni strani pod “oddaje”.