Noč čarovnic v Sloveniji praznujemo že vrsto let. Praznujemo ga na večer pred Dnevom mrtvih. V Podgorcih so »noč čarovnic« pripravili letos že četrtič:
»Noč čarovnic« oziroma Halloween v Podgorcih je ideja tamkajšnjega Turističnega društva oziroma njegove domiselne predsednice Natalije Volmut. Natalija pravi, da ni prav, če so otroci na podeželju za karkoli prikrajšanji, sploh pa ne za takšen norčav praznik, ki tako otrokom kot njihovim staršem lahko prinese veliko veselja.
Svoj Helloween so tako tudi letos pripravili v domačem domu kulture. Letos je to bilo že četrto praznovanje in kot je povedala predsednica, se vsako leto zbere vse več otrok in njihovih spremljevalcev. Praznovanje pa ni namenjeno samo domačinom, pač pa vsem otrokom naokoli. Tako so letos prišli tudi iz Gorišnice in Ptuja.
Noč čarovnic oziroma halloween je praznik, ki ga predvsem v zahodnem svetu obeležujejo v noči iz 31. oktobra na 1. november. V resnici predstavlja okrajšavo za »All Hallow’s Eve« oziroma »Hallow Eve« kar pomeni večer vseh svetih oziroma večer pred vsemi svetimi. Praznovanja noči čarovnic izhajajo iz starega keltskega običaja. Kelti so verjeli, da je 1. november začetek novega leta, da na predvečer tega prehoda pridejo na zemljo vsi duhovi in mrtvi ter da naokoli letajo čarovnice.
Tudi v Podgorcih so poskrbeli, da čarovnic in različnih strašljivih duhov ni manjkalo. Nekateri so svoje podobe uredili doma, drugi pa si lahko dali svoj obraz poslikati na prireditvi. Za to so z veseljem poskrbele kar 4 prekaljene maskerke, sicer članice TD; drugi so lahko ustvarjali različne strašljive izdelke in tako dalje. V glavnem veliko možnosti je bilo za veselje in zabavo. To pa še ni vse, za kar so poskrbeli v TD Podgorci: na zabavo so pripeljali tudi otroška animatorja ZUM Kreativa iz Ptuja, ki sta veseljačenje popestrila s številnimi zanimivimi čarovnijami in s prikazom nenavadnih spretnosti, ki jih ne zmore vsak:
Seveda pa ni manjkalo čarovniških napitkov in čarovniških hot-dogov, ki so še kako prav prišli, ko so udeleženci postali utrujeni, žejni ali lačni. Da se v Podgorskem Domu kulture dogaja pa je itak bilo čutiti že od zunaj (temačno nebo, zlovešče črne ptice, ki letijo…..), nekaj tesnobe je začutil vsak, ki je šel mimo…… potem pa čarovnica, ki je pristala v bližnjem grmu, pa buče….in sveče….in smeh. Veliko smeha, in dobre volje!