Danes bomo začeli z nesrečnim dogodkom: V torek nekaj po 16.00 uri je zagorelo v poslovno-proizvodnem objektu plastike podjetja R.S.T., Bibe Juričinec na Hardeku. ( Gre za zgradbo, kjer se je nekoč nahajalo podjetje Termosol in se nahaja za gostilno Prosnik ob Ljutomerski cesti v Ormožu). Škoda je ogromna.
Tako so se gasilci znova izkazali. Sposobnost gasilcev je seveda v takšnih primerih neprecenljiva, pomembna pa je tudi dobra oprema, pri kateri občina Ormož pravzaprav NIKOLI ni varčevala. Občinski svetniki so se tako na minuli seji seznanili tudi z osnutkom Pravilnika o kriterijih za nabavo gasilske tehnike in druge reševalne opreme.
Na Ljudski univerzi v Ormožu so začeli s tečajem brezplačne angleščine za vse generacije in različna predznanja. To pa seveda ni edina ponudba izobraževanj oziroma tečajev, ki v tem času potekajo: Med drugimi, se 12.februarja začne izobraževanje za vinogradnike in kletarje.
Čeprav je do zimskih počitnic še dva tedna, so v Mladinskem centru že pripravili načrt dogajanj v počitniških delavnicah, ki se jih šolarji vedno radi udeležijo. Sicer pa februar v Mladinskem centru prinaša še druge zanimive dogodke:

V nadaljevanju pa še zanimivost iz Ormoškega gradu: Iz prostora TICa je od nedavno možno vstopiti v vznožje grajskega stolpa. Atraktiven prostor v tem času čaka na primerno vsebino:

V prostorih Mladinskega centra v ormoškem gradu se je minulo soboto predstavil bioenergetik Matej Zadravec, doma iz Miklavža pri Ormožu. O svojem „božjem daru“ – kot se sam rad izrazi – je spregovoril tudi za našo televizijo:
Za konec pripravljamo pregled zadnjih športnih dogodkov, med katerimi izpostavljamo uspeh slovenske rokometne reprezentance mlajših kadetov v Bugojnu, v Bosni, kjer je sodelovalo kar 7 ormožanov. Sicer pa vas bomo seznanili tudi s strelskimi in malonogometnimi dogodki. Oddaja bo na ogled nocoj (četrtek) ob 21.00 uri. Ponovitve bodo jutri (petek) ob 10.00 in 16.00 uri ter v soboto ob 18.00 uri in v nedeljo ob 18.00 uri
Oddaja pa je na ogled tudi v okviru programov SIP TV in PeTV Ptuj ter TELE M v nedeljo ob 14.30 ure. In na tej spletni strani pod “oddaje”