V vrsti predavanj, ki jih ormoška kmetijsko svetovalna služba tudi letos pripravlja za kmetovalce je bilo tudi predavanje o novostih v integrirani pridelavi grozdja in novosti pri varstvu vinogradov pred boleznimi in škodljivci. Pogovarjali smo se z Boštjanom Matkom, specialistom za varstvo rastlin iz KGZ Maribor.
V Osluševcih, ki je ena izmed vasi v KS Podgorci, se odslej ponašajo z novim postajališčem, ki so ga Slovenske železnice namenu predale minuli petek. Oslušovčani se seveda veselijo nove pridobitve, čeprav niso povsem zadovoljni: Želijo si tudi okolico novega postajališča.
Osnovna šola Ivanjkovci letos praznuje 130letnico delovanja. Velika slovesnost je bila minulo sredo, slišali bomo, kaj je o zgodovini šole povedala ravnateljica Nada Pignar.

Sicer pa je že vse v znamenju pusta in diši po krofih. Tudi letos bo v Ormožu – tradicionalno na pustni torek, po ormoških ulicah potekal PUSTNI KARNEVAL. „Kako in kaj“ so organizatorji povedali na tiskovni konferenci.
Na ormoški pustni karneval pa se pripravljajo tudi po osnovnih šolah: Na ormoški osnovni šoli so tehnični dan posvetili izdelovanju mask s katerimi se bodo predstavili na karnevalu.
Sledi pa še pregled zadnjih športnih dogodkov tod okrog, ki ga pripravlja Uroš Krstič.

Oddajo si lahko ogledate na programu KTV ORMOŽ nocoj (četrtek) ob 21.00 uri. Ponovitve bodo jutri (petek) ob 10.00 in 16.00 uri ter v soboto in nedeljo ob 18.00 uri.
Oddaja pa je na ogled tudi v okviru programov SIP TV in PeTV Ptuj ter TELE M v nedeljo ob 14.00 uri. In na tej spletni strani pod “oddaje”.