Minulo soboto je Športno društvo Mladost iz Miklavža pri Ormožu organiziralo prireditev Športnik leta.
Najvišje športno priznanje je za leto 2012 dobil Emil Trstenjak in sicer kot neutrudni igralec in trener malega nogometa, ki ga v teh krajih še posebaj radi igrajo.

Nekaj o ŠPORTNIKU LETA Emilu Trestenjaku:

Rojen 12.07.1959 v Kajžarju. Avtomehanik in šofer v športnem duhu.
Že v osnovni šoli se je začel navduševati za šport , predvsem nogomet. Začel je z rokometom ampak nazadnje ga je zaokupiral nogomet, kjer je bil tudi kapetan šolske ekipe.

Bil je član Kluba malega nogometa, ki je v letu 1978 osvojil prvi pokal za Miklavž.
Ko sta vratarja Janko Šnajder in Vlado Cimerman odšla k vojakom, je Emil Trstenjak prevzel nalogo vratarja.
in to priložnost tudi zelo dobro izkoristil. Vrstile so se tekme na različnih turnirjih v okviru občine Ormož.
Nato je sledil odhod k vojakom in po vrnitvi nadaljevanje z nogometom , dokler ga ni od nogometa odvrnila služba, saj se je kot voznik tovornjaka pri Avto Kočevju moral podati v širni svet. A mu je, kot pravi Emil Trstenjak, novo delovno mesto prineslo tudi zelo dobro in spoštljivo izkušnjo, saj je nastopal na turnirju malega nogometa med transportnimi podjetji v Beogradu , kjer je njegova ekipa šoferjev dosegla solidno uvrstitev.
Nato je prišel čas »počitka« za nogomet. Sicer ne v celoti, saj je v sklopu družine bil šport, predvsem nogomet, vedno prisoten kot igra in tekmovalnost. “Pravila igre so bila včasih čudna , ampak samo, da se je zmagalo” danes spomine obuja Emil Trstenjak.
Veselje do športa je prenesel tudi na svoja sinova, ki to tradicijo ohranjata in prenašata na vnuke, kar mu je posebej v ponos.
Ampak čez leta je želja po udejstvovanju v nogometu spet prišla na dan in Emil se je aktivno vrnil v ŠPORTNO DRUŠTVO MIKLAVŽ kot igralec in trener. S člansko ekipo je osvojil pokal KS, kar mu je po tolikih letih odsotnosti bilo v posebno čast. Sledili so številni turnirji in leta so tekla… . Zadnja tekma za člane, je bila zmaga proti LORDOM, nato pa je Emil zaigral z veterani, ki se lahko pohvalijo z kar nekaj dosežki. Med drugim: Občinski prvaki , drugo mesto v Ormoški ligi , kot tudi drugo mesto v ljutomerski zimski ligi proti zelo močni konkurenci.
Sicer pa je za Emilom Trstenjakom tudi vrsta odigranih prijateljskih tekem tekem, ki se jih rad spominja: S Šolski svetom osnovne šole Miklavž pri Ormožu; kot svetnik in član nogometne ekipe Občinskega sveta Ormož je na Kogu zaigral z do takrat nepremagljivo ekipo poslancev. Ekipa ormoških občinskih svetnikov je zmagala tudi po zaslugi vrataja Emila.
Seveda je nogometna ekipa veteranov ŠD Miklavž pri Ormožu nastopila tudi na številnih turnirjih. Marsikaj se je dogajalo, se spominja Emil, kot … da se zgodi tudi to, da odideš predčasno z igrišča. Saj ne več kot par sekund. Kdo ve zakaj? Posledica je gol in izguba prvega mesta. Katastrofa!
Si lahko predstavljate Emila? Ja , bilo je tako hudo, da je hotel nepreklicno odstopiti od igranja, ampak….. so ga pregovorili in naslednje leto je v Pušincih bilo že doseženo prvo mesto.

Poleg vseh aktivnosti, je Emil vodil tudi mlade člane društva, ki sedaj dosegajo zavidljive rezultate kot člani in že takrat dosegel z njimi tretje mesto v zimski nogometni ligi Ormož.

“Zgodba” bi bila lahko veliko daljša. V letih Emilovega udejstvovanja v nogometu je bilo še in še dogodkov,
uspehov, neuspehov, vzponov in padcev. Ampak Emil je vztrajal z vso zagnanostjo in večno pripadnostjo ekipi in domačem Športnemu društvu.
“Emil, ni še čas za odhod! Upamo, da boš še naprej navduševal mlado in staro s svojim športnim duhom in vdržljivostjo. Nam vsem ostajaš velik vzornik”, pravijo predlagatelji za visoko priznanje, ki si ga Emil Trstenjak vsekakor zasluži.

Na podelitvi 02.febuarja 2013

Priznanje EMILU TRSTENJAKU