Ormoški gasilci se v teh dneh pripravljajo na državno tekmovanje v spomin Matevža Haceta. V soboto 17.maja bodo tekmovali mladinci, v soboto 24.maja pa člani. Dogajanja so predstavili na tiskovni konferenci, (posnetek tiskovne konference v celoti bo nocoj, v četrtek ob 21.uri; ponovitve jutri, v petek ob 15.00 in v nedeljo ob 10.uri.)
Ljudska univerza Ormož od 12.maja naprej vabi na prireditve v TEDNI VSEŽIVLJENJSKEGA UČENJA. Ponudbo dogodkov nam bo predstavila direktorica Viki Ivanuša.
V ormoškem vrtcu so minuli teden pripravili „Tek podnebne solidarnosti“, ki je predstavljal ČETRTI krog „teka solidarnosti“. Tokrat so se malčkom v vrtcu pridružili stari starši – babice in dedki:
Člani Društva upokojencev Ormož so se minuli teden odpravili na svoj PRVI letošnji izlet, in to kar s turističnim vlakom »BENO« Franca Ozmeca – na Kog. Gre za za izlet ormoških upokojencev in za zgodovinski dogodek, saj je turistični vlak pomenil tudi prvi vlak, ki je kdajkoli prispel na KOG.
Domačin Jože Lesjak je v sodelovanju s Prleškim konjeniškim društvom letos v Stanovnu že drugo leto zapored pripravil blagoslov konj, ki pomeni tudi veliko družabno srečanje za imetnike konj in vse, ki si konje radi ogledajo. Tako je minulo sobotno dopoldne v Stanovnu za ljubitelje konj bilo še eno prijetno doživetje …….
V okviru 60.občinskega praznika Središče ob Dravi je minuli konec tedna bila mednarodna dirka starodobnih dirkalnih motociklov » Slovenija Classic 2014 TT«.
Letos so dirko organizirali drugič:
ešani pevski zbor Društva upokojencev Velika Nedelja letos praznuje 10to obletnico delovanja. Jubilejni koncert so pripravili sredi aprila v dvorani Zadružnega doma v Veliki Nedelji:
V nadaljevanju oddaje Uroš Krstič pripravlja še pregled zadnjih športnih dogodkov tod okrog.
Oddajo si lahko ogledate na programu KTV ORMOŽ nocoj (četrtek) ob 21.00 uri. Ponovitve bodo jutri (petek) ob 10.00 in 16.00 uri ter v soboto ob 18.00 uri in v nedeljo 11.00 in ob 18.00 uri
Oddaja pa je na ogled tudi v okviru programov SIP TV in PeTV Ptuj ter TELE M v nedeljo ob 14.30 ure. In na tej spletni strani pod “oddaje”.