Posebej razveseljiva novica zadnjih dni je, da je KOMUNALNO PODJETJE ORMOŽ je s strani Agencije Republike Slovenije za okolje (ARSO) dobilo okoljevarstveno dovoljenje, tako da se od 06.marca naprej komunalni odpadki spet lahko odlagajo na odlagališču Dobrava. Zanimalo nas je kaj to pomeni za KP in kaj (seveda) tudi za nas občane?
Društvo za osteoporozo Ormož deluje 10 let in je eno izmed aktivnejših v občini.
Vsako leto si priviščijo tako izlete kot strokovna predavanja in srečanja; ob jubileju pa so imeli še bolj pester program. Nazadnje so organizirali predavanje strokovnjakinje za zelenjadarstvo Miše Pušenjak.
Po dolgih letih bivanja v prostorih stare komunale v centru mesta, se je ormoški mladinski center preselil v nove primernejše, predvsem pa veliko večje prostore v pritličju Ormoškega gradu. Uradna otvoritev bo sicer v začetku junija.
Takšne in drugačne obletnice so lahko tudi prijeten družinski dogodek.
Še posebej, če gre za 60-to obletnico poroke staršev oziroma babice in dedka.
Biserniporočenca Zidarič s Huma sta jubilej praznovala v krogu družine:
V okviru študijskih krožkov, ki se odvijajo na ormoški ljudski univerzi, je bil tudi krožek z naslovom „Zimski večeri na vasi“. Kar pomeni pestro ustvarjalno dogajanje, prijetno druženje in veliko dobre volje:
V nadaljevanju pa med športnike. Tudi v minulih dneh je tod okrog bila vrsta zanimivih športnih dogodkov, ki jih zbira novinar Uroš Krstič.

Oddajo si lahko ogledate na programu KTV ORMOŽ nocoj (četrtek) ob 21.00 uri. Ponovitve bodo jutri (petek) ob 10.00 in 16.00 uri ter v soboto in nedeljo ob 18.00 uri.
Oddaja pa je na ogled tudi v okviru programov SIP TV in PeTV Ptuj ter TELE M v nedeljo ob 14.00 uri. In na tej spletni strani pod “oddaje”.