Pustni čas je mimo, in glede na to, da smo minuli teden doživeli VSE, kar je pustnega; se bomo v nocojšnji oddaji UTRIP ORMOŽA uvodoma spomnili slovenskega kulturnega praznika. Osrednjo občinsko proslavo so pripravili učenci osnovne in glasbene šole Ormož, ter glasbene šole Petra in Pavla na Ptuju, na proslavi pa so bila podeljena tudi priznanja Franca Ksavra Meška zaslužnim za dosežke na kulturnem področju, in dve priznanji za vidne dosežke v športu.
Ne samo v Ormožu, kjer je bila osrednja občinska proslava ob slovenskem kulturnem prazniku, praznik so s kulturnimi dogodki obeležili tudi drugod po občini: Tudi v Osluševcih, kjer proslavo pripravi tamkajšnje Kulturno društvo…
Člani Območnega združenja RK ORMOŽ so se v začetku meseca sestali na svečani seji ob 150 letnici RK v Sloveniji. To pa je bila tudi priložnost, da se seznanijo, kaj vse je bilo postorjenega v letu 2015, in kakšni so načrti za naprej.
Minula petek in sobota sta minila v znamenju informativnih dni po šolah. Tudi Gimnazija Ormož, ki ponuja gimnazijski in program predšolske vzgoje, je na široko odrla svoja vrata. Obiskalo jo je nekaj čez 50 potencialnih dijakov.
Velik ljubitelj cvetja Alojz Škrjanec s Hardeka kar naprej preseneča s kakšno posebno cvetlico ob svoji hiši. Kljub zimskemu času, so se na njegovem dvorišču poleg zvončkov že razcvetele jarice, katerih domovanje je sicer na Bohorju.
Podjetje Ceres Group je minuli konec tedna v Ormožu, v poslovno stanovanjski zgradbi na Ptujski cesti 8, odprlo svojo pisarno. Podjetje se bo ukvarjalo s posredništvi za različne zavarovalnice in borzne hiše.
V avli občinske zgradbe od torka razstavlja Rajko Topolovec. S pomočjo in v organizaciji Pokrajinskega muzeja Ptuju – Ormož razstavlja svoje izume. Namreč: Rajko ni samo pisatelj, je tudi večkrat nagrajen prleški izumitelj.
V športnem delu oddaje pa boste med drugim lahko izvedeli, kako je bilo na tekmi rokometašev Jeruzalem Ormož in Slovenj Gradec.

Vabljeni k ogledu oddaje nocoj ob 20.uri. (Ponovitve so še v petek ob 10. in 16.uri, v soboto ob 18.uri ter v nedeljo ob 11. in 18.uri)

Naslovna fotografija: Ormož, Vule Nikolić