V sredo je bilo nadaljevanje 26.redne seje Občinskega sveta Ormož. Med točkami z dnevnega reda so svetniki tudi tokrat razpravljali o priključitvi ormoške gimnazije k ljutomerski, in sprejeli sklep, da gimnazija Ormož ostane samostojen zavod, slišali boste kaj je za zaključek povedala ravnateljica Gimnazije mag. Blanka Erhartič.

V Tednu medgeneracijskega učenja so na LU ORMOŽ pripravili 3 delavnice, kjer so se zbrale različne generacije sodelujočih. Zraven smo bili na uvodu v PRVO delavnico v ponedeljek:
V soboto je v jedilnici osnovne šole v Ormožu potekalo tradicionalno srečanje občanov starejših od 70 let, ki ga pripravita Krajevna skupnost Ormož in Občina Ormož.
V slovenskih šolah in vrtcih so ob Dnevu slovenske hrane tudi letos pripravili Tradicionalni slovenski zajtrk. Otrokom so ponudili mleko, med, maslo, kruh in jabolka slovenskega porekla. Letos smo se na zajtrku pridružili učencem Osnovne šole Ormož:
Društvo gojiteljev malih pasemskih živali Ormož je tradicionalno teden po Martinovanju v Ormožu pripravilo razstavo malih pasemskih živali. Letos je na ogled bilo kar 1670 primerkov, kar pomeni tudi rekordno število razstavljalcev:
Drugi in tretji vikend v novembru si je v desetih evropskih državah, tudi v Sloveniji, bilo možno ogledati hiše prihodnosti – skoraj ničenergijske hiše. Projekt finančno podpira evropska komisija v okviru programa Inteligentna energija Evropa, poteka pa v Belgiji, Franciji, Nemčiji, Avstriji, na Madžarskem, Švedskem, Poljskem, Malti, Irskem in v Sloveniji. Na ogledu takšne hiše smo bili pri Ludviki Hriberšku na Lešnici 37:
Za konec pripravljamo še pregled športnih dogodkov: Med drugim smo zabeležili dogodke malega nogometa, rokometa in strelstva.

Oddajo si lahko ogledate na programu KTV ORMOŽ nocoj (četrtek) ob 21.00 uri. Ponovitve bodo jutri (petek) ob 10.00 in 16.00 uri ter v soboto ob 18.00 uri in v nedeljo ob 18.00 uri
Oddaja pa je na ogled tudi v okviru programov SIP TV in PeTV Ptuj ter TELE M v nedeljo ob 14.30 ure. In na tej spletni strani pod “oddaje”.