Iz vsebine:
V nedeljo 18. novembra 2018 bodo redne lokalne volitve, na katerih bomo volili župana, člane občinskih svetov in člane svetov krajevnih skupnosti. V občini Ormož je za župana več kandidatov, razen Davorina KORPARJA, je svojo kandidaturo na ponedeljkovi tiskovni konferenci uradno potrdil Danilo KOSI:
2. Ob izidu knjige o delu in življenju Martina Kojca, avtorice Helene Srnec je pred kratkim v Ormožu potekal dvodnevni simpozij v njegov spomin. Z različnimi referati, ki so razgrinjali njegovo delo so se predstavili številni strokovnjaki in poznavalci:
2. Ob dnevu turizma, 27. septembra, je Pokrajinski muzej Ptuj – Ormož v sodelovanju z Ormoškimi lagunami in s THD ORMOŽ pripravil razstavo z naslovom:” Reka Drava, darilo za vse generacije”. Razstava je na ogled v avli obinske zgradbe v Ormožu:
3. Na Dobravi so minuli petek popoldne odprli nov odsek ceste, ki predstavlja bljižnico na regoinalno cesto od Ormoža proti Lešnici. Cesto smatrajo kot zelo veliko pridobitev:
4. Prvo polnilnico za električna vozila smo dobili tudi v občini Ormož. Jeklene konjičke je tako odslej možno napolniti ob zgradbi Doma društev na Ljutomerski 30:
5. Na 6.mednarodni razstavi maket železnic in vlakov v Monoštru na Madžarskem je sodelovalo tudi Društvo za ohranjanje dediščine PRLEŠKI ŽELEZNIČAR. Na ogled so postavili maketi svojega člana Janka Korparja:
6. Minulo nedeljo je vrata svoje eko kmetije odprla kmetija Zadravec v Miklavžu pri Ormožu. Gre za svojevrstno promocijo senene govedine oziroma predstavitev projekta, ki ga izvajajo skupaj s kmetijo Kosec iz Malega Brebrovnika in s Turistično kmetijo Hlebec na Kogu:
7. V nadaljevanju sledi še pregled zadnjih športnih dogodkov …