V Domu starejših občanov je danes popoldne potekala tradicionlna prireditev POZDRAV JESENI. Sončno popoldne je tako na dvorišče doma zvabilo stanovalce in številne obiskovalce, med katerimi so bili tudi župan občine Ormož Alojz Sok, podžupan Mirko Novak, župan občine Sveti Tomaž, direktorica Občinske uprave občine Središče ob Dravi Jelka Trstenjak in direktorica ZD ORMOŽ Vlasta Zupanič Domajnko.
Vsem skupaj je za vesel uvod na frajtonarico zaigral stanovalec, ki je tudi predsednik Sveta stanovalcev Doma MIRKO KRAJNC. Potem pa je zbrane nagovoril direktor CSO dr.BOJAN BURGAR. Med drugim je povedal, da je v Domu trenutno 270 stanovalcev, in da v smislu dolgotrajne oskrbe odlično sodelujejo tako z Zdravstvenim domom kot z Obrtno zbornico Ormož ter da si prizadevajo za celostno ponudbo varstva in nege starostnikov. Uspelo pa jim je pridobiti koncesijo za izvajanje dejavnosti v novem Medgeneracijskem centru v Svetem Tomažu, ki se bo začel graditi v kratkem in kjer bo v ponudbi 28 postelj.
V imenu občin Ormož, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž je spregovoril župan Ormoža ALOJZ SOK, ki je naznanil, da so v teku prizadevanja, da bi občina v zameno za zgradbo sedanje MZDU ORMOŽ (tik ob Grošljevi vili oziroma ob Domu starejših občanov) Ormoškemu društvu upokojencev namenila prostore v zgradbi ob vhodu v Metno grabo. S tem pa bi Centru starejših občanov omogočila širitev še za nekaj dobrodošlih bivalnih kapacitet.
Ob tem je dodal, da bi v bodoče za nekaj bivalnih kapacitet namenjenih starejšim občanov bilo potrebno poskrbeti tudi v občini Središče ob Dravi.

V kulturnem programu v nadaljevanju so nastopili pevka Lea Majcen, dijakinja 3.letnika predšolske vzgoje na Ormoški gimnaziji in recitarorji, plesalci ter etno skupina GUDALO iz OŠ ORMOŽ. Zbrane je potem pozdravila še podpredsednica Sveta stanovalcev ANGELA ŠUSTER, za konec sta za malo smeha poskrbeli stanovalka in zaposlena, ki sta se predstavili s skečem na temo, kako babica in vnukinja kupujeta čevlje… Presenečenje dogodka pa je predstavljala skupina ciganov (v cigane oblečenih zaposlenih), ki so navdušili z nekaj glasbe in plesom.
Program je z izbranimi besedami povezovala MATEJA HRŽIČ (Radio Maxi Ljutomer).

Sledilo je druženje ob dobrotah, ki so jih pripravili v domski kuhinji, ob pečenih kostanjih, moštu… in tomboli.

UTRINKI:VEČ v oddaji UTRIP ORMOŽA, 11.oktobra 2018 ob 20.uri.