Niti letos Ormoški Občinski odbor stranke NOVA Slovenija ni pozabil na Materinski dan: Tako so minuli petek z vrtnicami tudi letos obdarili stanovalke in zaposlene v Centru starejših občanov.
Kar 200 vrtnic je Občinski odbor Nove Slovenije tudi letos namenil stanovalkam in zaposlen v Centru starejših občanov Ormožu. Gre samo za cvet, ki pa pove več kot sto besed. Ni je bilo, ki se ga ne bi razveselila. Stanovalke so poiskali tako po sobah, kot v jedilnici, delavnicah in avli doma. Vmes pa ga namenili tudi zaposlenim. »Kot čudež, so takšni obiski«, je povedala ena izmed stanovalk, »s cvetom pa je v Dom prišel tudi košček pomladi in vzpodbude, da na novo zaživimo skupaj z naravo«.
Za večina stanovalk je sicer Materinski dan nekaj novega, večina jih je namreč bila navajena slaviti 8.marec. Materinski dan pa so za svojega sprejele šele zadnjih nekaj let.
Ta sicer izhaja iz krščanskega praznika Gospodovega oznanjenja, pri katerem gre za Marijin praznik, ki se praznuje devet mesecev pred božičem. Korenine praznik vleče iz ameriškega ženskega socialnega gibanja v 19. stoletju, v Evropo pa se je razširil po 1. svetovni vojni. Po drugi svetovni vojni je materinski dan pri nas res zasenčil dan žena, 8. marca, v 90. letih prejšnjega stoletja, po osamosvojitvi Slovenije pa je znova začel dobivati veljavo in prostor v javnem življenju. Kakorkoli – cvetovi, ki so jih stanovalkam in zaposlenim v ormoškem Domu starejših občanom namenili predstavniki Občinskega odbora Nove Slovenije so večini popestrili dopoldne minulega petka!