V Mariboru so od 28.maja do 4.junija 2016 potekale 37. svetovne medicinske in zdravstvene igre MEDIGAMES World Medical and Health Games. Med številnimi športnimi panogami je bilo tudi streljanje, na katerem so se Slovenci – predvsem Ormožani odlično odrezali:

Tekmovanje v strelstvu je potekalo v Strelskem centru Gaj pri Pragerskem. Zraven smo bili minuli četrtek, ko je potekalo tekmovanje z zračno pištolo. Udeležili pa so se ga zdravstveni delavci oziroma člani Strelskih klubov TSO, Kovinar in »Jože Kerenčič« Miklavž pri Ormožu. Iz Strelskega kluba TSO jih je bilo 5: Vesna Mele, MartaTetičkovič Ranfl, Teodor Pevec, Martin Kolar in Igor Ranfl. Iz SD »Kovinar« sta bila dva: Rok Šumak in Petra Vernik, iz SD »Jože Kerenčič« Miklavž pri Ormožu pa Dragoljub Poledica. S potekom tekmovanja, predvsem pa z rezultati so bili zelo zadovoljni.
Vesna Mele je tekmovanje na Medigames 2016 zaključila kar s 3 zlatimi medaljami. Sicer pa so Slovenci v streljanju z MK puško, zračno puško in zračno pištolo skupaj osvojili 31 medalj – od tega so jih ormoški strelci domov prinesli kar 15.
slika_Vesna_Igor_strelca

slika_majica _srelci
(Fotografije 3x: M.Mele)
Na letošnjih Medigames je bilo čez 900 udeležencev iz 37 držav. Zdravniki, zobozdravniki in drugi zdravstveni delavci so tekmovali v 22 športnih disciplinah. Igre potekajo od leta 1978, letos pa so se prvič odvijale v Sloveniji. Tako, da je večina tujih tekmovalcev tudi prvič bila v Sloveniji:
V sedmih dneh so se udeleženci največjega medicinskega športnega dogodka na svetu pomerili v različnih športih. Največ, kar 300, jih bo igralo nogomet. V atletskih disciplinah se je preizkusilo 200 tekmovalcev, v plavanju 100. Veliko pa se jih je udeležilo tudi gorskega kolesarjenja na Pohorju.