Včeraj (v sredo) je Ormož in okolico obiskala ekipa turističnih novinarjev Slovenije, ki bi vest o lepotah in turistični ponudbi iz naših koncev naj ponesli v svet. Gotovo, da bodo imeli o čem pisati:

Društvo turističnih novinarjev Slovenije ima več kot 50 letno tradicijo in povezuje več kot 80 novinarjev, piscev in fotografov, ki pišejo o turistični dejavnosti in potovanjih, sodelujejo tako z osrednjimi slovenskimi mediji kot tudi z regionalnimi in lokalnimi ter turističnimi strokovnimi in internetnimi mediji. Eno izmed dejavnosti Društva so študijska potovanja članov, kar pomeni, da se bo o kraju, ki ga obiščejo veliko pisalo, govorilo in vedelo v različnih medijih. Tako, da je njihov obisk za določeno turistično destinacijo velikega pomena.
Člani Društva turističnih novinarjev so Ormož obiskali na povabilo v.d.direktorice JZ za turizem, kulturo in šport Andreje Brglez. Na čelu s predsednikom Društva Dragom Bulcem jih je na obisku bilo 27. Poleg slovenskih so zraven bili tudi štirje hrvaški novinarji in 5 novinarjev iz Rusije.
V Zavodu za turizem, kulturo in šport Ormož so jim pripravili pester program. Pod vodstvom domačega turističnega vodiča Stanka Ivanuše so obiskali najprej Turistično kmetijo Ozmec v Senešcih, Vinogradništvo KOGL, Grajsko pristavo, Ormoške lagune, Turistično kmetijo Puklavec v Zasavcih in Ekološko kmetija Zvonka Pukšiča v Jastrebcih pri Kogu. Dobrodošle goste smo ujeli pred grajsko pristave, kjer jih pozdravil tudi župan občine Ormož Danijel Vrbnjak, predsednik društva turističnih novinarjev, Drago Bulc, pa je že strnil prve vtise in dejal: »Veste kaj je? Kdor je bil večkrat tukaj vidi, da se je z novim županom tukaj v smislu turizma marsikaj spremenilo – in to: na bolje, kar pa ne velja za nekatere druge občine po Sloveniji…) Ta Bulčeva izjava je gotovo velika vzpodbuda vsem turističnim delavcem v Ormožu in seveda tudi županu.
Pomembno pa je, da bo vsak od članov Društva turističnih novinarjev po svoji lastni izkušnji obiska v Ormožu in okolici lažje opisal tukajšnjo turistično ponudbo in vse kar bi lahko privabilo turiste v naše kraje. Večina je – glede na svoje izkušnje – bila mnenja, da je naš glavni adut odlično vino in kulinarika ter Naravni park LAGUNE ter seveda nujnost povezovanja in priprava turističnih paketov.

UTRINKI iz postanka pred Grajsko pristavo v Ormožu: