Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7. ure dne
23. 3. 2018, do 7. ure dne 26. 3. 2018 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 23. 3. 2018

Ob 9:00 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s pobegom na Ljutomerski cesti v Ormožu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega vozila pri vzvratni vožnji trčil v pravilno parkiran osebni avtomobil in odpeljal s kraja. Povzročitelj je bil izsleden na domu, kjer mu je bil prekršek predočen in izdan plačilni nalog zaradi kršitev cestno prometni pravil.

Ob 17:25 uri smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na regionalni cesti v naselju Savci. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila na cesti ustavil drugega voznika osebnega avtomobila, pristopil do njega in ga poškropil z neznani sprejem in odpeljal s kraja. Po zbranih obvestilih bomo zoper kršitelja ustrezno ukrepali.

Ob 20:48 uri smo intervenirali v naselju Runeč. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je občan razbijal po vratih in steni soseda ter mu grozil. Kršitelju je na kraju bil izdan plačilni nalog zaradi kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru.

Ob 21:21 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na lokalni cesti v naselju Lešnica. Ugotovljeno je bilo, da je neznani voznik tovornega avtomobila zaradi neprimerne hitrosti zapeljal izven vozišča, kjer je vozilo obrnilo na levi bok, po tem je vozilo še drselo in trčilo v steno stanovanje hiše ter jo prebilo. Vozilo je ostalo na kraju, voznik pa je odšel s kraja. Po zbranih obvestilih bomo zoper povzročitelja ustrezno ukrepali.

SOBOTA 24. 3. 2018

Ob 12.52 uri smo bili obveščeni o poškodovanem parkiranem osebnem avtomobilu v Svetem Tomažu. Dogodek smo zaključili z uradnim zaznamkom.

NEDELJA 25. 3. 2018

Ob 11:43 uri smo bili obveščeni o poškodbi vozila na parkirnem prostoru v Ormožu. Prijaviteljevo pravilno parkirano vozilo, je poškodoval neznani voznik, ki je s kraja odpeljal neznano kam.

Ob 16:51 uri smo bili obveščeni o trčenju v zajca na lokalni cesti Osluševci – Podgorci.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 26. 3. 2018:
– od 26. 3. do 8. 4. 2018 poteka poostren nadzor cestnega prometa – enosledna motorna vozila.

Nadzorstvene aktivnosti policije po navedeni problematiki pa bodo potekale skozi vso motoristično sezono v letu 2018. Poleg tega pa se izvajajo tudi preventivne aktivnosti za motoriste »Policijska izkušnja kot nasvet« in na razpolago je tudi simulator vožnje motornega kolesa.

PRIPRAVILA:
Mitja Novak, policist I
in Edvard Cvetko, komandir