V OŠ Velika Nedeljo so danes gostili osnovnošolce iz OŠ Braće Radića v Koprivnice. Obisk je predstavljal zaključek projekta Branje ne pozna meja:

Projekt Branje ne pozna meja/ Čitanje ne poznaje granice se izvaja v slovenskih in hrvaških osnovnošolskih knjižnicah. V slovenskih osnovnih šolah se berejo prevodi hrvaških pisateljev, v hrvaških šolah pa prevodi slovenskih pisateljev. Sodelujejo učenci posameznih razredov, učenci v okviru interesne dejavnosti in njihovi učitelji. Na zaključnem srečanju se v krajšem kulturnem programu predstavi šolo in prebrano literarno delo.Projekt razen branja in poustvarjanja vključuje tudi raziskovalno delo, saj učenci raziskujejo zgodovino, kulturo in znamenitosti kraja partnerske šole.
Učenci 5.a razreda Osnovne šole Velika Nedelja so na pobudo svoje knjižničarke Irene Skok Mojsilović navezali stike z OŠ Braća Radić v Koprivnici. Prebrali so knjigo hrvaškega avtorja Mira Gavrana SREČNI DNEVI, četrtošolci iz Koprivnice pa so prebrali knjigo slovenske pisateljice Dese Muck BLAZNO RESNO POPOLNI.
Oboji pa so se razen branja poučili še o kraju iz katerega partnerska šola prihaja. Zaključek projekta pa je bil tudi izmenjava obiskov. Tako si je 31.marca 16 velikonedeljskih petošolcev ogledalo Koprivnico in tamkajšnjo osnovno šolo Braće Radića, danes pa je 26 četrtošolcev iz Koprivnice obiskalo Veliko Nedeljo. V Veliki Nedelji so jim najprej v Domu kulture pripravili gledališko predstavo, sledilo je skupno kosilo na šoli, potem debata v razredu, na koncu pa še skupen ogled okolice. Kot je povedala razredničarka 5.a razreda Darja Kovačec, je projekt na obojestransko zadovoljstvo odlično uspel; zadovoljstva pa ni skrival niti ravnatelj Tonček Žumbar, ki je tudi sicer takšnim čezmejnim sodelovanjem zelo naklonjen. Namreč kar 4 leta je OŠ Velika Nedelja uspešno sodelovala z osnovnimi šolami v Varaždinski županiji in sicer v projektu učenja slovenskega jezika v obmejnih osnovnih šolah na Hrvaškem.
Na obisku v Veliki Nedelji je bil tudi ravnatelj partnerske osnovne šole Braće Radića Koprivnica Krešo Grgac, ki je povedal, da je danes tako on kot vsi ostali Koprivničarji v Veliki Nedelji danes prvič, in ni skrival navdušenja nad projektom. Izrazil pa je iskreno željo, da šoli ostaneta v stiku tudi po zaključku projekta.