Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne 26. 4. 2019, do 7:00 ure dne 29. 4. 2019 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 26. 4. 2019

Ob 8:16 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na glavni cesti v naselju Trgovišče. Patrulja je odstopila od ogleda kraja prometne nesreče.

Ob 8:46 uri smo od oškodovanca sprejeli Zapisnik o sprejemu ustne ovadbe, za kaznivo dejanje Grožnje po členu 135. KZ-1.

Ob 10:42 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije – dogodek, na lokalni cesti izven naselja Ivanjkovci. Voznik osebnega avtomobila je trčil v srno, katera pa je s kraja pobegnila. Izdano mu je bilo Obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.


SOBOTA 27. 4. 2019

Ob 4.30 smo v Središču ob Dravi prijeli 3 tujce, kateri so ilegalno vstopili v našo državo. Med postopkom so osebe zaprosile za mednarodno zaščito in so bile odpeljane v Azilni dom.

Ob 14.03 smo bili s strani občana iz okolice Ormoža obveščeni, da so mu vlomili v hišo. Ob prihodu patrulje na kraj , je bilo ugotovljeno, da ni znakov nasilnega vstopa v hišo. Prav tako pa je bilo ugotovljeno, da je prijavitelj močno pod vplivom alkohola in ni mogoč razgovor z njim. Naročeno, da se zglasi na postaji, ko bo trezen.

Ob 15.57 smo bili obveščeni o poškodbi otroka iz okolici Ormoža. Ugotovljeno je bilo, da se je otrok poškodoval, ko je s starši opravljal domača opravila, pri tem pa ga je pri garažiranju traktorja stisnilo, zaradi česar mu je poškodovalo glavo in je zadobil hudo telesno poškodbo. Opravljen je bil ogled dogodka, po zbiranju obvestil bo izveden ustrezni ukrep.

Ob 21.00 smo v naselju Savci obravnavali prometno nesrečo s udeležbo divjadi. Ker sta voznik in vozilo izpolnjevala pogoje za udeležbo v prometu, je patrulja odstopila od ogleda.

NEDELJA 28. 4. 2019

Ob 22.38 je patrulja imela v postopku voznico osebnega vozila, kateri je v postopku bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0,33 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Voznici na kraju proti potrdilu začasno odvzeto vozniško dovoljenje, izdan plačilni nalog in prepovedana nadaljnja vožnja.

Ob 05.26 je patrulja opravila ogled kraja prometne nesreče I. kategorije in udeležbo divjadi. Na kraju izdano obvestilo o odstopu od ogleda.


Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 29. 4. 2019:

– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnji pod vplivom alkohola, nepravilna uporaba mobilnega telefona, ipd…).

PRIPRAVILA:
Franc Lesjak, višji policist I
in Edvard Cvetko, komandir