Društvo KOČIJAŽ  Loperšice je tudi letos organiziralo srečanje kočijažev in ljubiteljev konj. Letos je srečanje bilo ob Vaškem domu v Pušencih:

Kočije z različnih vetrov so na prizorišče prispele takoj po enajsti uri, kjer so organizatorji že vse pripravili – tako za druženje kot tekmovanje. Namreč organizatorji takšna srečanja popestrijo tudi z različnimi igrami in tekmovanji. Najboljše pa nagradijo s pokali. Letos pa so srečanje popestrili še s panoramsko vožnjo – iz Pušencev – čez Hardek in skozi Ormož nazaj na prizorišče.

Zbrane smo obiskali takoj po prihodu, ko je v zraku bilo še največ pričakovanj in tudi vznemirjenja. Takšno srečanje je namreč za kočijaže oziroma lastnike konje veliko doživetje. Društvo KOČIJAŽ je prvo leto  srečanje pripravilo na Humu; potem pod Humom ob cesti Ormož – Središče ob Dravi, letos pa je že tretjič potekalo ob Vaškem domu v Pušencih.

Zbralo se je 12 kočij,11 konjenikov, skupaj pa vsaj 100 ljubiteljev konj, in verjetno še toliko radovednežev, ki so skupaj preživeli prijetno popoldne ob zvokih domačih muzikantov (Bauman & prijatelji).

Sicer pa je društvo Kočijaž Loperšice aktivno tudi sicer. Od srečanj organizirajo še Katarinino na Humu, pa tudi na izlete se radi odpravijo s kočijami, sploh pa na podobna srečanja organizatorjev tako v Sloveniji, kot čez mejo.