Vinska klet P&F Jeruzalem je na današnjem srečanju z novinarji v Ljubljani predstavila novo krovno ime kleti Puklavec Family Wines. S spremembo imena poudarjajo predanost podjetja več kot 80-letni družinski tradiciji vinarstva in vizijo po ustvarjanju najboljših vin. Ob tem na trg prihajajo tudi tri nove linije vin: linija vrhunskih vin Jeruzalem Ormož, ki bo kupcem na voljo na trgovskih policah, ter liniji Seven Numbers in Estate Selection, ki bosta ljubiteljem vina na voljo v najboljših izbranih restavracijah oziroma v gostinstvu.

Ena vodilnih slovenskih vinskih kleti P&F Jeruzalem je uradno napovedala in predstavila svoje novo ime Puklavec Family Wines. To predstavlja pomembno dodano vrednost za novo skupno krovno blagovno znamko, s katero bo ime ormoške kleti prisotno na domačem in mednarodnem trgu. S tem bo podjetje zaokrožilo pot, ki jo je leta 1934 začel Martin Puklavec.

“S preimenovanjem družbe smo danes še tesneje povezani z regijo, od koder prihaja naša družina. Ponosen sem, da bomo pod novim, družinskim imenom, nadaljevali zapuščino naših prednikov ter še močneje povezali našo vizijo z odlično ekipo zaposlenih in naših partnerjev,” je razloge za preimenovanje pojasnil lastnik Puklavec Family Wines, Vladimir Puklavec.

Družinsko ime vinske kleti prinaša tudi dodatno zavezo k razvoju vrhunskih vinskih zgodb: “S še večjim poudarkom na najvišji kakovosti naših vin bomo v prihodnje v vinskemu svetu še bolj okrepili in jasno pokazali, kaj premoreta naša regija in Slovenija. Pozornost usmerjamo na najvišjo kakovost in ne na obseg, zato verjamemo, da bomo s tem še dodatno prispevali k splošnem priznanju Slovenije kot vrhunske svetovne vinske destinacije,” pa je ob tej priložnosti dodal direktor skupine Puklavec Family Wines, Jorn Pedersen.

Nova linija vrhunskih vin Jeruzalem Ormož

Nova linija treh vrhunskih vin Jeruzalem Ormož predstavlja izbor najboljšega iz vinogradov kleti, v njej pa se prepletajo stoletna tradicija vinarstva in sodobni pristopi enologov. Pri kreiranju teh izjemnih vin ni bilo nič prepuščeno naključju. Od izbora najboljših trsov in leg vinogradov do ročnega trganja grozdja in skrbnega negovanja vina v kleti. Linijo vrhunskih vin, ki bo pod zlato etiketo kupcem na voljo na izbranih policah slovenskih trgovin, sestavljajo tri vina: Sivi pinot, Sauvignon ter sladki duet Traminec in rumeni muškat. Vsa tri vina so svojevrstna in elegantna, na voljo pa bodo v omejeni količini 10 tisoč steklenic.

Linija Seven Numbers in Estate Selection za izbrane restavracije

Pod imenom Estate Selection najdete sveža in sadna vina s prijetnim mineralnim karakterjem, ki odkrivajo veščine ormoških enologov in njihovo strast do ustvarjanja izjemnih vin.

Druga linija, ki bo ljubiteljem vrhunskih vin na voljo v izbranih restavracijah, je linija ekskluzivnih vin Seven Numbers. Ta predstavljajo edinstveno dediščino družine Puklavec, pri katerih je ključnega pomena tudi sama geografska lokacija. Najboljši vinogradi kleti Puklavec Family Wines so, kot vina iz linije Seven numbers, označeni s sedmimi številkami. S tem je vinska klet dosegla sledljivost vsake steklenice, ki sommelierju in končnemu kupcu prikaže točno lego vinograda in izvor grozdja. Z razumevanjem posamezne lokacije, njene mikroklime in geološke sestave tal ter najsodobnejšo tehnologijo v kleti, so predani enologi kleti Puklavec Family Wines pripravili novo, edinstveno linijo, ki bo nadgrajevala najboljše krožnike vrhunskih kulinaričnih mojstrov.

Predstavitev novih vin je povzel tudi glavni enolog Puklavec Family Wines, Mitja Herga: “V nove vrhunske linije vin smo ujeli tradicijo Ljutomersko-Ormoških goric in sodoben pristop k vinarstvu. Ob uživanju teh vin se bosta prikazala značilen terroir in široka zgodba vinogradništva v naši regiji, ki sta ujeta v prav vsako kapljico vin novih treh linij.”

Iz slikovitih Ljutomersko-Ormoških goric v svet

Puklavec Family Wines je eden večjih slovenskih izvoznikov vina, med svoje ključne izvozne trge trenutno poleg Hrvaške štejejo še Nizozemsko, Nemčijo, Veliko Britanijo, Poljsko in Brazilijo. V podjetju so prepričani, da je najboljše stvari v življenju treba deliti z drugimi, zato je eden od pomembnejših prihajajočih mejnikov predstavitev novih linij vin na mednarodnem trgu. “Verjamem, da bodo nove linije, ki jih predstavljamo v teh dneh, uspešne tudi na tujih trgih. Izjema kakovost vin vseh treh linij, sodoben design in zgodovinsko bogata zgodba naših vinogradov, bodo gotovo ponesle ime kleti na naše obstoječe in nove trge. Vesela sem, da prve povratne informacije že dokazujejo, da smo na pravi poti,” je na današnjem dogodku povedala Tatjana Puklavec, direktorica marketinga.