Prostovoljno gasilsko društvo ORMOŽ se od ponedeljka ponaša z novim tehnično-reševalnim vozilom HTRV.   Z novim so zamenjali 17 let staro vozilo, ki so ga ormoški gasilci uporabljali do sedaj. Novo vozilo je vrhunsko opremljeno in bo v veliko pomoč gasilcem v PGD Ormož in vsem ostalim društvom v GZ ORMOŽ:

Razen gasilcev in zainteresirane javnosti je novo vozilo pričakal tudi župan Danijel Vrbnjak, ki je ormoškim gasilcem čestital ob  pridobitvi  ter jim zažel uspešno uporabo v situacijah, ki bodo zahtevale tehnično brezhibno posredovanje.

Gre za vozilo HTRV z bogato opremo, ki služi za reševanje pri prometnih nesrečah, za odpiranje stanovanj in vozil, za intervencije pri naravnih nesrečah, za reševanje z višin in globin ter opremo za reševanje na vodi in opremo za prve posredovalce.  Iz vozila se lahko upravlja tudi brezpilotni letalnik s termovizijsko kamero, prav tako pa je v vozilu oprema za poveljevanje večjim intervencijam, kar pomeni, da je vozilo opremljeno z radijskimi oddajniki in sprejemniki.  Vozilo šteje za edino –  in je namenjeno za pomoč vsem gasilskim društvom v GZ ORMOŽ, po pogodbi z državo pa tudi Gasilskim zvezam v občinah Središče ob Dravi in Sveti Tomaž.   Vozilo je stalo 175 tisoč evrov, od tega je 60 tisoč stala samo oprema. 32.400 evrov je za nabavo prispevala Občina Ormož, nekaj Uprava za zaščito in reševanje, ostalo so gasilci zbrali sami in vzeli nekaj kredita.

»S prestavitvijo nekatere potrebne opreme iz starega vozila, je novo vozilo vredno več kot 200 tisoč evrov,« pravijo ormoški gasilci.

PRVO intervencijo z novim vozilom so izvedli že po 48-tih urah, kar so vozilo pripeljali…