V ormoški knjižnici so potekale zanimive ustvarjalne delavnice za odrasle. Namreč tudi vezenje na papir, je lahko prava umetnost. Delavnice je vodila Ljuba Fišer:

Približno dvajset udeleženk ustvarjalnih delavnic se je z veseljem in velikim zanimanjem lotilo dela. Nekatere so že imele nekaj izkušanj, druge manj, ampak kljub temu je vzdušje bilo delovno: Najprej je bilo potrebno izbrati najbolj všečen vzorec, ga prekopirati na papir, ga natančno „napikati“ z iglo ali s čim podobnim, potem pa vzorec izvesti z barvnim koncem. Sliši se dokaj enostavno, čeprav je le potrebno nekaj spretnosti, da ustvarjeno tudi lično izgleda. Vezenino potem nalepimo na kartonček in dobimo prelepo voščilnico. Morda ravno za prihajajoče velikonočne praznike, ali za katero izmed drugih priložnosti.
Mentorica Ljuba Fišer se je s pick point tehniko seznanila pri sorodnici, in kmalu zatem z njo navdušila tudi svoje šolarje. Ugotavlja namreč, da je za šolarje ravno primerna, ker v primerjavi z vezenjem na blago ni pretežka.
Tako je v približno dveh urah, kar so ustvarjalne delavnice trajale, nastalo veliko unikatnih voščilnic za različne priložnosti. Sploh pa so udeleženke bile navdušene nad novim znanjem, ki ga bodo koristno lahko uporabile tudi doma. Kot je še povedala mentorica Ljuba Fišer, tovrstno ustvarjanje tudi pomirja … in tako je kar hitro možno prijetno združiti s koristnim.

UTRINKI z delavnic: