Med aktivnostmi, ki so jih za čas počitnic pripravili v ormoškem Mladinskem centru, je bil tudi »izlet z vlakom v Osluševce«. Dogajanje je potekalo v sodelovanju z društvom »Prleški železničar«, ki v vsakem primeru zelo rado pristopi k sodelovanju. Tako je društvo za prišleke pripravilo tudi pester program oziroma delavnice.
Zainteresirani so se tako včeraj iz Ormoža do Osluševcev pripeljali z vlakom in dan preživeli na STANICI oziroma na stari železniški postaji, ki jo je društvo »Prleški železničar« preuredilo v muzej. Počitnikarjem, ki so v Osluševce prispeli ob 10.11 uri so pripravili prijetno dobrodošlico. Kar pomeni, da jih je dočakal »postrešček« s posebnim vozičkom, (takšnim kot je včasih služil za prevoz prtljage), na katerem je poleg starinskih kovčkov bilo videti tudi košarici z bonboni, ki so jih ponudili obiskovalcem. V »postreščka« je bil oblečen Janko Korpar, ki predstavlja »gonilno silo« v društvu »Prleški železničar« in je tudi bil zadolžen za animacijo obiskovalcev. Pomagali sta mu dve mali »hostesi«, ki sta potnikom takoj po prihodu razdelili tudi vozovnice… Vozovnice so namreč vstopnice za muzej. V nadaljevanju dneva so si obiskovalci ogledali muzej v preurejeni stari lokomotivi in v okolici ter zelezničarske makete. Ostalo pa je tudi časa za ustvarjalne delavnice, pogostitev s picami in prijetno druženje, skoraj do 14.ure, ko je že bilo treba stopiti na vlak za Ormož….
Društvo »Prleški železničar« je zelo aktivno tudi sicer, pa tudi načrtov jim nikoli ne zmanjka. V tem času so v pričakovanju stare lokomotive, ki jo želijo restavrirati in postaviti na ogled, v načrtu pa imajo tudi gradnjo ponazoritve vhoda v rudnik oziroma progo, na kateri čaka voziček, da iz rudnika pripelje premog. V Podgorcih je namreč nekoč bil rudnik …, je ob priložnosti našega obiska povedal Janko Korpar.
VEČ v oddaji UTRIP ORMOŽA, 28. februarja 2019 ob 20.uri.