Krajevna skupnost ORMOŽ v teh dneh praznuje svoj šesti krajevni praznik. Osrednja proslava s podelitvijo priznanj in plaket krajevne skupnosti je bila minuli petek, ko so podelili tudi priznanja in plakete Krajevne skupnosti Ormož.
Uvodoma je zbrane pozdravil predsednik KS ORMOŽ Vlado Hebar, ki je predstavil dosežke krajevne skupnosti in načrte ter izrazil zadovoljstvo, da so se tudi letos v praznovanje vključila skoraj vsa društva, in pripravila pester praznični program. Slavnostni govornik je bil župan Danijel Vrbnjak, ki pa je spregovoril o aktualnih dogodkih v Ormožu in investicijah, ki kažejo da se občini obetajo boljši časi. Višek proslave je bila podelitev priznanj.
Najprej so bila podeljena priznanja za najlepše urejeno okolico doma. Priznanja je dobilo 10 gospodinjstev:
Darinka Grlica, Dobrava 5
Ida Voršič, Lešnica 42
Jožica Polajnko, Ptujska c 2a
Ivan Kovačec, Lešniški vrh 1a
Družina Horvat, Litmerk 4a
Breda Meško Voršič, Pavlovci 10g
Franc Ozmec, Hardek 11b
Družina Kaučič, Vinarska ulica 3
Družina Kirič, Kneza Koclja 11
Lidija Kukovec, Frankovci 4

Sledila je podelitev »priznanj s knjižno nagrado«, ki so si jih prislužili trije šolarji, in sicer za uspešno sodelovanje na mnogih tekmovanjih iz znanja na vseh področjih. (36min 16sek) Prejeli so jih, gimnazijki Katja Horvat iz Huma, Gaja Otorepec Zlatnik iz Frankovcev in osnovnošolec Jaka Vaupotič s Hardeka.

V nadaljevanju so podelili priznanja krajevne skupnosti: Prejeli so jih FRANC ANTOLIČ iz Lirmerka za za 52 letno aktivno delovanje v Lovski družini Ormož, ŠTEFKA ŠOŠTARIČ iz Dobrave za dolgoletno aktivno delovanje na področju kulture, kjer se je izkazala kot gonilna sila KŠD Dobrava; ZAVOD 100% NARAVNO BOTANIK ORMOŽ, ki si je v svet potrošništva utrl pot kot blagovna znamka številnim vrhunski izdelkom iz zdravilnih razstlin. IVAN BABIČ,iz Pušencev kot dolgoletni predsednik Območne obrtno podjetniške zbornice Ormož in pobudnik sejma obrti, podjetništva in vina KOVITO, ter glavni pobudnik Mrežno-podjetniškega inkubatorja v Ormožu; ter DAMJAN RAJH, ustanovitelj Športne šole DADA, namenjene otrokom, kjer se učijo najrazličnejših športnih prvin.

Tri najvišja priznanja – plakete KS ORMOŽ pa so prejeli DANILO Masten iz Ormoža kot dolgoletne aktiven in vesten gasilec v PGD ORMOŽ, in kot pomočnik pri AK ORMOŽ ter v RK ORMOŽ. Plaketo je za svoj posebno angažiranost v časi epidemije je prejela zdravnica Alenka SIMONIČ, aktivna članica Civilne zaščite občine Ormož. Ob 110 letnici delovanja pa je plaketo krajevne skupnosti prejelo tudi PGD Loperšice. Proslavo so zaključili z nastopom pianistke LEJE MUNDA, učenke 8. razreda GŠ ORMOŽ, v teku dogajanja pa je nastopila in uvodoma zaigrala himno flavtistka NEJA MAJCEN, učenka 5.razreda GŠ ORMOŽ.