V okviru krajevnega praznika v Podgorcih je sinoči bila osrednja proslava, kjer so zaslužnim krajanom podelili tudi plakete krajevne skupnosti. Plakete je podelil predsednik KS Martin Kukovec, ki je bil tudi slavnostni govornik.
Plakete so prejeli: JOŽEF CAJNKO iz Ritmerka kot dolgoletni požrtvovalen gasilec PGD Bresnica in svetnik v Občinskem svetu Ormož. JANKO MARINIČ iz Bresnice kot dolgoletni član domačega Turističnega društva, in tudi sicer izredno dejaven krajan na vseh družbeno aktivnih področjih v kraju. In STANKO HORVAT iz Podgorcev, vse stranski mojster in eden aktivnejših članov PGD Podgorci. Bil je tudi idejni oče »Kozjih dirk«, ki so v Podgorcih včasih bile eden aktraktivnejših dogodkov.

DSC09296
Obiskovalci, domačini in gostje, med katerimi so bili tudi župan Občine Ormož Alojz Sok, podžupan in svetnik v DS RS Branko Šumenjak s soprogo, so proslavo ob letošnjem prazniku doživeli kot kviz. Ta je bil namenjen predvsem spoznavanju podrobnosti iz zgodovine domačega kraja. Popestrili pa so ga še z ugankami in tako poskrbeli tudi za smeh. Tekmovalo je pet ekip: Osluševci, Bresnica – Preclava, Podgorci, Ritmerk – Strjanci in Cvetkovci. Končno se je najbolje odrezala ekipa Podgorci.
Med sklopi vprašanj pa so nastopili: Trio »Brez imena«; pevec in kitarist Mitja Muhič; zaplesali so člani FS KD Podgorci ob zvokih harmonikarja Jaka Hanželiča; zaigrala sta brata Boštjan in Denis, mlada pevka Karmen Hanželič pa se je predstavila s pesmijo Majde Sepe »Med iskrenimi ljudmi«.
Vse skupaj  je s tankočutnimi opisi domačih krajev avtorja Vekoslava Prejaca povezovala Kaja Majcen.
Proslava, ki je potekala po scenariju Dominika Majcena je bila prijetno kulturno doživetje,  ki so ga zaključili s pogostitvijo vseh obiskovalcev in možnostjo ogleda razstave.

DSC09289

DSC09291 DSC09293 DSC09294

Nocoj (sobota) v Podgorcih pripravljajo nočni turnir v malem nogometu, jutri ( v nedeljo) pa od 8.00 ure skupen zajtrk, ki mu bodo sledile športne igre. Popoldan  bodo potekale še »vaške igre« in zabava z ansamblom PREPIH.