Posnetek KTV ORMOŽ (snemalec in montažer Vule Nikolić)

Nemški proizvajalec avtodomov Carthago, ki v svojem slovenskem podjetju v Odrancih z več kot 800 zaposlenimi deluje že od leta 2008, je danes uradno začel svojo investicijo v nov proizvodni obrat v Ormožu. Slovesne položitve temeljnega kamna ob 11.uri sta se udeležila tudi premier Janez Janša in minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek.
Kot je že julija lani napovedala direktorica slovenske družbe Sandra Županec, bo proizvodnja predvidoma stekla do začetka leta 2023, v začetku bodo zaposlili 160 novih sodelavcev. Naložba podjetja je ocenjena na 45 milijonov evrov.

IZJAVA PREDSEDNIKA VLADE JANEZA JANŠE ZA KTV ORMOŽ:

Predsednik vlade Janez Janša je ob robu današnjega obiska v Ormožu za KTV ORMOŽ tudi podal izjavo: Na vprašanje o tem, kaj se dogaja, da se vse naokoli veliko gradi, v preteklih letih pa temu ni bilo tako, je predsednik vlade odgovoril, da je to odvisno od tega, kar ustvarimo Slovenci. “Slovenci ustvarimo toliko BDP kot recimo Srbija ali Hrvaška, čeprav je Srbov štirikrat več in Hrvatov enkrat več kot nas. Torej zmoremo nekaj. Vprašanje pa je, zakaj se včasih ni toliko gradilo,” je dejal predsednik vlade. Nadaljeval je, da v Sloveniji poteka preko 2.000 razvojnih projektov, pri katerih sodelujejo državna in evropska sredstva, ki smo jih izpogajali. “Gre za projekte, ki bodo spremenili na bolje pogoje za življenje, kvaliteto življenja v Sloveniji, in to ne šele v neki daljni prihodnosti, ampak že letos, naslednje leto oziroma do leta 2027, do takrat smo izpogajali 12 milijard evropskih sredstev,” je povedal premier. Dodal je tudi, da Slovenci zmoremo veliko, “je pa treba pametno ravnati s tem, kar imaš.” “Tudi, če je nekdo bogat in troši za nekaj, kar nima nobene dodane vrednosti, bo postal revež, če pa revež pametno vlaga, pa lahko tudi z manjšimi vložki pride do bogastva. Se pravi, vse je v glavi.”
V nadaljevanju je premier dodal, da je slovenska vlada v zadnjih dveh letih obiskala vse slovenske regije. “Tudi ob našem zadnjem obisku te regije, smo rešili probleme, ki so ovirale to investicijo, kjer smo danes položili temeljni kamen, torej za Carthago. Iz nabora projektov v občini Ormož je za okoli 50 milijonov evrov investicij, kjer sodelujejo državna in evropska sredstva. Seveda nič od tega ne bi bilo mogoče, če ne bi imeli ambicioznega župana ter vodstva občine in pridnih ljudi, ki so te projekte sposobni pripraviti in jih izvesti,” je poudaril premier.
Ob vprašanju o tem, kaj pričakuje od volitev, pa predsednik vlade poudarja, da si želi, da bi lahko ta razvojni zagon, ki ga imamo, nadaljevali in da bi bil oprt na neko trdno večino v Državnem zboru, “kjer se ne bi bilo treba pred vsakim glasovanjem pogajati in delati kompromisov in zato izpuščati rešitve, ki so sicer potrebne. Sedaj je čas, veter je ugoden, kar se tiče razvoja, in od teh volitev bo odvisno, kako široko bomo še lahko razprostrli jadra,” je zaključil predsednik vlade Janez Janša.

Več v oddajah UTRIP ORMOŽA, 21.in 28.aprila ob 20.uri
.