JSKD Območna izpostava ORMOŽ jutri, v četrtek, 12.marca v Domu kulture ORMOŽ pripravlja dve območni srečanji. Dopoldne se bodo srečali lutkarji, popoldne pa plesalci.

Ob 10.00 uri bo potekal OSTRŽKOV DAN 2015. kot OI JSKD Ormož imenuje srečanje lutkovnih skupin. Predstavile se bodi ŠTRI lutkovne skupine iz osnovnih šol Ormož ( dve skupini), Središče ob Dravi in Sveti Tomaž:

Lutkovna skupina OŠ ORMOŽ se predstavlja s predstavo POREDNI ROBOT; lutkovna pripravnica prav tako iz OŠ ORMOŽ pa s predstavo PAJKEC OGABEK;
lutkovna skupina OŠ SREDIŠČE OB DRAVI se bo predstavila z ZALJUBLJENIM ZMAJEM, ter lutkovni krožek OŠ SVETI TOMAŽ, ki bo nastopil s predstavo ZAJČEK IŠČE NOVO MAMO.

Lutkovne skupine bo ocenjevala strokovna spremljevalka Katarina Klančnik Kocutar, ki je poleg številnih svojih udejstvovanj v lutkarskih gledališčih tudi umetniška vodja in koordinatorica mednarodnega lutkovnega festivala ter vodja pedagoškega rograma v Lutkovnem gledališču Maribor.

Popoldne ob 17.00 uri pa se bodo na PLESNIH MIGARIJAH 2015 srečale plesne skupin Območnih izpostav Ormož, Ptuj, Slovenska Bistrica in Lenart. Nastopilo bo 7 skupin:
MALI PLESALČKI iz vrtca Ivanjkovci; PLESNI KROŽEK Osnovne šole Lenart;
MLAJŠA PLESNA SKUPINA Osnovne šole Ormož; solo plesalka LAURA ROŠKAR; STAREJŠA PLESNA SKUPINA Osnovne šole Ormož, Plesni klub MAMBO Ptuj in Plesna skupina PUŠČAVSKA ROŽA iz Slovenske Bistrice.

Nastop plesnih skupin si bo ogledala strokovna spremljevalka Martina Dobaj Eder, plesalka, učiteljica sodobnega plesa in koreografinja s številnimi izkušnjami in nagradami tako doma kot v tujini.