Podjetje ŽIHER s sedežem v Moškanjcih je v petek v Ormožu, na Opekarniški cesti, odprlo novo proizvodno halo za izdelavo montažnih hiš. Proizvodnja prinaša tudi 15 novih delovnih mest:

Podjetje ŽIHER ima dolgo tradicijo, saj je bilo ustanovljeno leta 1983 in danes zaposluje 90 ljudi. Gre za družinsko podjetje, ki sta ga ustanovila Marija in Alojz Žiher, kmalu pa v posel vpeljala tudi svoje potomce. Svojo dejavnost podjetje deli na Žiher hiše, Žiher gradnja, Tilo program, Žiher projektiranje, Žiher goriva, Žiher vulkanizerstvo, Žiher avtopralnica, Žiher gostinstvo.

Zaradi rasti podjetja in povečanega obsega dela so se podjetju odločili, da v Ormožu zgradijo novo proizvodno halo, ki so jo svečano odprli minuli petek. Naložba je vredna 1,7 milijona evrov, za njo so zagotovili polovico lastnega denarja, ostalo so financirali s kreditom. Podjetje ima od leta 2011 tudi v Ljubljani svoj razstavni salon montažnih hiš in parketov, s pomembno naložbo v Ormožu – kar pomeni 1750 kvadratnih metrov veliko proizvodno halo, pa je podjetje pridobilo boljše možnosti za lastno proizvodnjo montažnih hiš, s čimer bodo povečali proizvodne zmogljivosti in pridobili dodatne skladiščne prostore.

Glede na veliko pridobitev za podjetje, a tudi za Ormož, je odprtje proizvodne hale bil velik dogodek, ki so se ga med mnogimi gosti udeležili župan Alojz Sok, poslanci Mojca Žnidarič in Aljaž Kovačič, ter Jožef Horvat; evropska poslanka Ljudmila Novak, predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije Branko Meh in minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek.

Z investicijo si je podjetje ŽIHER povečalo tudi možnosti širitve na tuje trge, predvsem v Nemčijo, kar pa bi omogočilo tudi dodatne zaposlitve.
»Žiher hiše« so lani beležile dobrih 8,5 milijona evrov prihodkov od prodaje, leto pa so sklenili z 230.000 evro čistega dobička. Kot poudarjajo, v zadnjih treh letih beležijo rast prihodkov za okoli 30 odstotkov, v prihodnjih letih pa načrtujejo dodatno zmerno rast proizvodnje.


VEČ V oddaji UTRIP ORMOŽA, 06.12.2018 ob 20.uri…