Minuli dnevi so potekali v znamenju PRVEGA šolskega dne. V šole se je znova odpravilo čez 1000 osnovnošolcev, od teh je 126 šolski prag prestopilo PRVIČ. Na prvi šolski dan smo se odpravili v Ivanjkovci, kjer so ob združitvi vrtca in šole pripravili posebno slovesnost,
v Cvetkovcih je sredi avgusta, po dvomesečni poskusni dobi, bila otvoritev namakalnega sistema Ormož – Velika Nedelja. Tako vsaj 720 hektarjev kmetijskih površin v občini Ormož ne bo več trpelo suše, boste videli v naslednjem prispevku,
Krajevna skupnost Ivanjkovci ( občina Ormož ) praznuje. Številne prireditve so predstavili na tiskovni konferenci, mi pa bomo govorili o prireditvah, ki nas še čakajo.
Nato se odpravljamo v občino Središče ob Dravi, kjer so v začetku avgusta z izvajalcem Komunalnim podjetjem Ormož podpisali pogodbo za izgradnjo 540 metrov dolgega pločnika v Kolodvorski ulici. Investicijo so predstavili na tiskovni konferenci:
Konec avgusta so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Ormož pripravili slovesnost ob prevzemu novega gasilskega vozila GVC 24/50. Kot boste videli se je slovestnosti se je udeležil tudi minister za obrambo ALEŠ HOJS.
V nadaljevanju pa se odpravljamo med upokojence. Skupina 20- tih kegljačev, pod vodstvom Mirka Majča, ki deluje znotraj športne sekcije Društva upokojencev Ormož, je bila organizator 2.tekmovanja v visečem kegljanju za pokal Krajevne skupnosti Ormož. Tekmovanje je potekalo v drugi polovici avgusta:
Tudi ŠPORTNI del oddaje prinaša vrsto zanimivosti, med drugim tudi prispevek s podpisa pogodbe med RK Ormož z družbo P&F, ki ormoškim rokometašem zagotavlja preživetje.

Oddajo si lahko ogledate v okviru programa KTV ORMOŽ, SIP TV, PETV in TELE M ( nedelja ob 14.00 uri ), ogledate pa si jo lahko tudi na tej spletni strani pod “oddaje”.

NASLOVNA SLIKA: Tamara Jurkovič, povezovalka oddaje