Policisti Policijske postaje Ormož so v času od 7:00 ure dne 6. 9. 2012 do 7:00 ure dne 7. 9. 2012 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

ČETRTEK 6. 9. 2012:
Ob 8:30 uri so v enoto obravnavali kaznivo dejanje Ogrožanje varnosti in sicer smo sprejeli predlog za pregon. Tekom včerajšnjega dne je hčerka v naselju Žvab napadla očeta ter mu pri tem grozila zoper življenje in telo. Po vseh zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 16.35 uri so bili obveščeni, da je v naselju Gomila pri Kogu iz R Hrvaške pripeljalo vozilo, katero je trčilo v mejno zapornico in jo poškodovalo. Vozilo je nadaljevalo vožnjo v notranjost R Slovenije, nakar je bilo izsledeno in ustavljeno v naselju Presika. Vozniku je bil izdan plačilni nalog v zvezi kršitev določil ZTuj-2, ter podan obdolžilni predlog v zvezi kršitev določil ZPrPC. Prav tako je vozniku bilo odrejeno pridržanje v prostorih policijske postaje Ormož v zvezi kršitve ZPrCP.

Ob 19.50 uri smo bili obveščeni o poškodovanju vozila na parkirnem prostoru v Ormožu, kjer je bil opravljen ogled.

Ob 22.00 uri so v Lešnici na lokalni cesti obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi. Udeleženki je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 23.21 uri so bili s strani občana obveščeni o neznanem moškem, kateri leži na pločniku v Ormožu, obveščeni delavci zdravstvenega doma Ormož, kateri so mu nudili pomoč.

Napoved aktivnosti za prihajajoči vikend:

Opravljali bomo poostreni nadzor cestnega prometa (hitrost, alkohol), ter aktivnosti v zvezi pričetka novega šolskega leta.

Vsem bralcem želijo miren in predvsem varen vikend.
PRIPRAVILA:
Jože Čuš, policist I
in
Edvard Cvetko, komandir, višji policijski inšpektor I