26.avgusta je v Ormožu bil ustanovljen Lokalni Odbor stranke Mira Cerarja, ki bo aktiven na območju občin Ormož, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž. Zaenkrat ima 20 članov. Predsednica MOJCA ŽNIDARIČ, mag. je povedala, da imajo na območju občin Ormož in Središče ob Dravi že sestavljene liste s kandidati za občinska sveta, svojega županskega kandidata pa ne bodo imeli, ne v Ormožu, niti v Središču ob Dravi. Zaenkrat pa iz območja občine Sveti Tomaž tudi članov še nimajo.
Predsednica je zbranim na kratko predstavila Lokalni odbor in osnutek programa stranke na območju občin Ormož, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž.
PRISLUHNITE posnetku tiskovne konference v celoti, Mojca Žnidarič:

Predsednica MOJCA ŽNIDARIČ, mag: “Po priporočilu in viziji stranke, ki govori o novih zgodbah in novih obrazih, smo v vodstvu Lokalnega odbora dejansko samo novinci v politiki…
… skrajni čas je za poštenost, strpnost, medsebojno pomoč, kulturni dialog in predvsem povezovalno politiko!”

DSC09678Mojca

DSC09679Mojca

Zbrani na današnji tiskovni konferenci:
DSC09680Mojca_vsi

O stranki Mira Cerarja (SMC)

Stranko so Miro Cerar in njegovi somišljeniki ustanovili 2.junija letos. Na ustavnovnem kongresu so potekale volitve v organe stranke. Za predsednika stranke je bil izvoljen dr. Miro Cerar.

Že v uvodnem nagovoru je dr. Miro Cerar poudaril, da se je Slovenija znašla na prelomni točki, ki terja novo politiko, katera bo sposobna poiskati prave rešitve in preseči ideološko miselnost, ki je Slovenijo razdelila in pahnila ne samo v gospodarsko ampak tudi v krizo vrednot. Omenil je zlasti nujnost višje politične kulture in etičnega delovanja. Poudaril je tudi potrebo po sistemskih reformah, ki bodo državi zagotovile trajnostni gospodarski in družbeni razvoj, ki naj temelji predvsem na spoštovanju človekovega dostojanstva.

Konec avgusta je v Sloveniji bilo ustanovljenih 60 Lokalnih odborov SMC.