OOZ ORMOŽ IN TD SREDIŠČE OB DRAVI NA SEJMU SLIV V OSEČINI

Območna obrtno-podjetniška zbornica Ormož se je tudi letos, skupaj s turističnim društvom Središče ob Dravi, odpravila na 7. SEJEM SLIV v mestu Osečina v zahodnem delu v Srbiji.
Območna obrtno-podjetniška zbornica Ormož je na sejmu prvič predstavila svoj tržni del ponudbe za podjetja in fizične osebe iz tujine (tretjih držav), katerim nudi vso podporo pri ustanavljanju podjetij pri nas, kar jim omogoča poslovanje na Slovenskem in še posebej na celotnem področju EU. Predstavila se je tudi občina Ormož z letakom, na katerem vabi vse potencialne investitorje.
Predstavil se je še Anton Novak s Hujbarja s kmetijsko opremo, ter Kmečki turizem in vinogradništvo Hlebec Milan iz Koga. Povpraševanje po izdelkih in storitvah je bilo veliko, enako dobro se je prodajalo tudi olje iz OLJARNE Središče ob Dravi, ki so ga na sejmu predstavljali člani TD Središče ob Dravi. Opaziti je bilo, da je letos olje in izdelke iz buč poznalo že veliko več obiskovalcev kot prejšnja leta, zato smo imeli nekoliko lažje delo. Na prostoru so se oglasili tudi predstavniki večjega srbskega podjetja, ki bi želeli mesečno nabavljati večje količine vin iz ormoškega konca.
Sejem je potekal od petka 31.08.2012 do nedelje 02.09.2012. Odprl ga je predsednik srbskega parlamenta Nebojša Stefanović.
Pestro je bilo tudi obsejemsko dogajanje, v sklopu katerega so potekala različna predavanja. Tako je bilo tudi srečanje delegacij iz Makedonije, Slovenije Hrvaške, Bosne in Hercegovine ter domačinov, kjer se je govorilo o poslovnem in kulturnem sodelovanju. Tega srečanja so se udeležili tudi predstavniki srbske gospodarske zbornice.
Na sejmu je bila podeljena tudi posebna nagrada predsedniku OOPZ Ormož Ivanu Babiču, in sicer za zasluge pri vzpostavljanju sodelovanja občin iz bivše skupne države in tudi Avstrije. Na povabilo občine Osečina, so se odzvali tudi župan Središča ob Dravi Jurij Borko z delegacijo in podžupan občine Ormož Zlatan Fafulić.
Na SEJMU SLIV se je predstavilo preko 100 razstavljalcev, ogledalo pa si ga je približno 20.000 obiskovalcev iz Srbije in iz tujine. Sejem je organizira občina Osečina s pomočjo turistične organizacije, dobili pa so tudi pomoč države v višini 25.000 EUR.
Dogodek ima velik promocijski pomen, saj so o otvoritvi poročali vsi večji srbski mediji. Tudi mi smo si sejem ogledali, kakšno stvar tudi kupili, malo poklepetali z domačini, spoznavali nove ljudi in se kljub vročini in napornemu delu, poskušali imeti karseda lepo.
Avtorica: Eva Jordanovski

Predsednik parlamenta Srbije Nebojša Stefanović in predsednik občine Osečina Nenad Stevanović sta obiskala razstavni prostor OOZ Ormož in TD Središče ob Dravi. Sprejeli so jih župan Središče ob Dravi Jurij Borko, podžupan občine Ormož Zlatan Fafulić in predsednik OOZ Ormož Ivan Babič. (Foto: Eva Jordanovski)

Razstavni prostor OOPZ Ormož in TD Središče ob Dravi (Foto: Eva Jordanovski)