Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne 6. 5.  2016, do 7:00 ure dne  9. 5. 2016, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

 

 

PETEK 6. 5. 2016

Ob 10.27 uri smo v Ormožu obravnavali zaparkiranje vozila na parkirnem prostoru. Kršitelju je bilo izrečeno opozorilo.

 

Ob 11.57 uri smo v Cvetkovcih obravnavali kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari. V zadevi no na Okrožno državno tožilstvo Ptuj podano poročilo.

 

 

SOBOTA 7. 5. 2016

Ob 00.38 uri smo v naselju Ritmerk ustavili in kontrolirali voznika osebnega vozila, za katerega je bilo ugotovljeno, da je kot voznik začetnik vozil motorno vozilo v prometu pod vplivom alkohola. Odrejeni preizkus je pokazal rezultat 0,64 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Ker ni bilo  nevarnosti, da bi voznik nadaljeval vožnjo oz. prekršek, saj so zanj poskrbeli njegovi domači, ki so ga odpeljali domov, pridržanje ni bilo odrejeno. Zoper voznika bomo za kršitev na okrajno sodišče podali obdolžilni predlog.

 

Ob 14.20 uri smo v Vuzmetincih obravnavali spor med sosedoma, do katerega je prišlo zaradi poteka meje. Udeleženca sta bila napotena na civilno tožbo.

 

Ob 14.30 uri smo na Hajndlu obravnavali prometno nesrečo I. kategorije do katere je prišlo zaradi nepravilnega srečevanja. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

 

Ob 16.30 uri je bil na policijski postaji sprejet zapisnik o sprejemu ustne kazenske ovadbe za kaznivo dejanje tatvine. Po zbranih obvestilih in dokazih bo na Okrožno državno tožilstvo Ptuj podana kazenska ovadba.

 

Ob 17.48 uri smo v Ormožu obravnavali prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami v kateri je bil udeležen kolesar. Do prometne nesreče je prišlo zaradi vožnje kolesarja z neprilagojeno hitrostjo in vožnjo pod vplivom alkohola. Izdan mu je bil plačilni nalog.

 

18.03 uri smo v Veličanah opravili ogled požara lope in garaže. Ugotovljeno je bilo, da je tuja krivda izključena in gre za dogodek. V zvezi zadeve bo na Okrožno državno tožilstvo Ptuj podano poročilo.

 

Ob 21.24 uri smo v Središču ob Dravi obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi.

 

Ob 00.55 uri smo bili obveščeni o gibanju neznane osebe v okolici hiše v Ormožu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznana žival iz kokošnjaka odnesla in ubila kokoš.

 

NEDELJA  8. 5. 2016

Ob 10.22 uri smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v naselju Vuzmetinci. Ugotovljeno je bilo, da sta se soseda sprla zaradi nerešenih zemljiških zadev. Kršiteljici je bil izdan plačilni nalog.

 

Ob 11.58 uri smo bili obveščeni o kaznivem dejanju velike tatvine na območju občine Sveti Tomaž. Pri ogledu je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec vstopil v nezaklenjeno stanovanjsko hišo ter iz nje ukradel denar. Sledi zbiranje obvestil. Po zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno sodišče.

 

Ob 13.35 uri smo v naselju Strjanci obravnavali prometno nesrečo s pobegom. Ugotovljeno je bilo, da je NN voznik osebnega avtomobila trčil v stanovanjsko hišo ter s kraja pobegnil. Ko bo izsleden povzročitelj bo zoper njega izveden ustrezen ukrep.

 

Ob 20:10 uri smo opravili intervencijo na območju naselja Pušenci, kjer je prišlo do prepira in pretepa dve oseb. Zaradi nadaljevanja kršitve, kljub opozorilom policistov, je bilo zoper eno osebo odrejeno pridržanje do izstreznitve po Zakonu o prekrških. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitev določil Zakon o varstvu javnega reda in miru.

 

Ob 22:07 uri smo bili obveščeni o razlitju olja na lokalni cesti v naselju Podgorci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani voznik osebnega avtomobila poškodoval vozilo ter je izteklo motorno olje, katerega so počistili gasilci. Po zbranih obvestilih bomo izvedli ustrezen ukrep.

 

Ob 03:51 smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije na lokalni cesti v naselju Vinski vrh. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila zaradi nepravilne strani vožnje zapeljala na nabrežino ob cesti ter je vozilo obrnil na streho. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog.

 

Napoved aktivnosti za PONEDELJEK, dne 9 . 5. 2016:

  • Izvajali bomo naloge s področja javne varnosti.

Pripravila:

Mitja Tramšek, policist I,

Edvard Cvetko, komandir