Popoldne smo v občini Ormož bili priča močnemu neurju z orkanskim vetrom, nalivi in točo. Mnogi se takšnega neurja ne spomnimo. Policisti so bili obveščeni o več primerih padlih vej in dreves na osebne avtomobile in stavbe, močan veter je odkril več streh hiš in gospodarskih objektov. Toča je klestila in uničila pridelke. Vinogradi so “obrani”… Za nekaj minut je zmanjkalo tudi elektrike.
Ob 18.30 uri:
Na terenu so še vedno vsi razpoložljivi gasilci Gasilske zveze Ormož, na pomoč so jim priskočili tudi gasilci Gasilskih zvez Središče ob Dravi in Sveti Tomaž, v intervencijah pa so si morali ponekod najprej očistiti neprevozne ceste. V Veliki Nedelji je veter odkril stari del šolske stavbe in tudi del nove zgradbe. Kot je na Radiu Ptuj pojasnil ormoški župan Danijel Vrbnjak, je vprašanje ali bo v torek tam sploh mogoče pričeti pouk, saj otrok ne želijo spuščati v bližino stavbe, dokler bo obstajala nevarnost, da s strehe padajo strešniki.
Vodja ptujske izpostave Uprave za zaščito in reševanje ter regijski poveljnik Civilne zaščite Dragomir Murko poziva, naj občani najprej poskrbijo za svojo lastno varnost in poskrbijo za najnujnejšo sanacijo, z delo pa naj ne nadaljujejo v noč. Sporoča, da spremljajo tudi vodotok Drave, ki se bo tekom noči še dvigoval, zato obstaja tudi nevarnost poplav.
Voznikom, ki se odpravljajo na pot, svetujejo previdnost, saj lahko na cesti kje še naletijo na padla drevesa ali veje.

Naslovna fotografija: Majda Borko