V okviru 60.občinskega praznika je v občini Središče ob Dravi včeraj potekalo tradicionalno tekmovanje v kegljanju s kroglo na vrvici za pokal občine Središče ob Dravi za upokojence. Tekme se je udeležilo 28 ekip, od tega 15 ženskih in 13 moških ekip – skupaj čez 150 tekmovalcev iz občin Ormož, Sveti Tomaž, Središče ob Dravi, Gorišnica in Gornji Mihaljevec na Hrvaškem.
Med ženskimi ekipami je zmagala ekipa iz Podgorcev 2; pred Veliko Nedeljo in Gorišnico. Med moškimi pa ekipa Društva upokojencev Gorišnica pred Središčem ob Dravi in Miklavžem pri Ormožu.
Med posameznicami je največ kegljev uspelo podreti Alenki Pignar iz DU Podgorci, druga je bila Danica Korotaj in tretja Olga Zorec obe iz DU Velika Nedelja. Med moškimi je zmagal Anton Horvat iz DU Središče ob Dravi, pred Adolfom Vrbnjakom in Francem Kmetcem iz DU Miklavž pri Ormožu.

Po zaključenem tekmovanju je v SOKOLANI bilo še skupno kosilo in druženje ob glasbi ansambla Mirka Baumana (“Veseli kočijaži”). Članice DU Središče ob Dravi, ki se družijo na ustvarjalnih delavnicah pa so na ogled postavile tudi svoje izdelke.