Razen prvega snega to zimo, so nam minuli dnevi prinesli NOVO LETO. V tem času smo sicer že skoraj pozabili na bučna novoletna praznovanja – pa kljub temu: PRVI današnji prispevek prinaša spomin na silvestrovanje v Ormožu, kjer se nas je od starega leta poslovilo nekaj čez 300; in prav luštno je bilo:
Tudi v nadaljevanju naša današnja oddaj prinaša spomin na nekaj ostalih božično-novoletnih dogodkov. Škoda bi bilo, seveda kar tako pozabiti nanje: JSKD OI Ormož in MC ORMOŽ sta si letos omislila KOLEDNIKE. Zanimiva dobrodošla prednovoletna novost, ki je prinesla v Ormož prav posebno popestritev:
Jaslice z Jezuščkom ostajajo simbol Božičnega časa. Videli smo jih že v neštetih variantah in v različnih velikostih – do koder pač seže človeška domišlija. Čisto svoje pa že leta v času Božiča napravi Matjaž Krabonja – dvajsetletni študent Višje lesarske šole v Mariboru:
Društvo za ohranjanje dediščine »PRLEŠKI ŽELEZNIČAR« Osluševci je v sodelovanju s Športnim društvom STANICA pripravilo prihod Dedka Mraza na muzejsko STANICO v Osluševcih. Tisti dan še ni bilo snega, da bi Dedek Mraz lahko uporabil sani, zato se je pač pripeljal z vlakom …
PIHALNI ORKESTER ORMOŽ je tradicionalno 28.decembra, tudi letos pripravil svoj novoletni koncert. Letošnji 38-ti je potekal v južno ameriških ritmih:
Svoj Božično novoletni koncert pa so na dan pred Silvestrovim pripravile tudi ZLATE RIBICE. Vokalno-instrumentalna skupina, ki deluje znotraj Psihiatrične bolnišnice Ormož. Tudi njihovi koncerti so prijetna glasbena doživetja…
Za nami je tudi cerkveni praznik TRIJE KRALJI. Verniki tako praznik kot zgodbo v zvezi s »svetimi tremi kralji« zelo dobro poznajo. V nekaterih zahodnih državah je ta dan dela prost dan, slavimo pa ga tudi v Sloveniji. Za čas TREH KRALJEV je značilno koledništvo, ki ga pristno ohranjajo tudi člani pevske skupine PEVCI VASI, ki delujejo znotraj Kulturnega društvaODPEV Mala vas:
Za konec pa še prispevek s sveta športa:
Po sedemnajstih dneh počitka, so s pripravami na drugi del prvenstva pričeli rokometaši Jeruzalem Ormož, čaka jih namreč kar naporno obdobje…

Današnja oddaja bo tako še praznično obarvana. Se nam je zdelo kar prav, da še malo skupaj podoživimo praznični čas. Za VSE ostalo bo v teku leta gotovo še dovolj časa. Sicer pa ja: Prehod v novo leto ni ne konec ne začetek. Je le nadaljevanje ustaljenih poti z nekaj dodatne modrosti, ki so nam jo prinesle izkušnje! Hvala, da ste bili z nami minulo leto in veselimo se sodelovanja tudi v prihodnje.

Oddaja bo na sporedu KTV ORMOŽ nocoj ob 20.uri, ponovitve bodo v petek ob 10. in 16.uri, v soboto ob 18. in v nedeljo ob 11.in 18.uri. Oddajo pa si lahko ogledate v okviru sporedov SIP TV
in PeTV, ali pa na tej spletni strani pod oddaje.