Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7. ure, dne 7. 6. 2017, do 7. ure, dne 8. 6. 2017, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

SREDA 7. 6. 2017:

Ob 9:30 smo bili obveščeni o poskusu drzne tatvine v eni od ormoških trgovin. Ob aktiviranju alarmnega/varnostnega sistema v trgovini, je storilec iz trgovine zbežal neznano kam. Po zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba na pristojno ODT.

Napoved aktivnosti za četrtek dne 8. 6. 2017:

Na podlagi načrta poostrenih nadzorov in akcij s področja cestnega prometa na območju PU Maribor, bomo policisti PP Ormož z namenom zmanjšanja problematike alkohola v cestnem prometu ter s tem izboljšanja stanja prometne varnosti, v času od 5. 6. do vključno 11. 6. 2017, izvajali evropsko usklajen nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikov »ALCOHOL & DRUGS«, katerega namen je zmanjšanje deleža povzročiteljev prometnih nesreč, ki so pod vplivom alkohola, prepovedanih drog in drugih psihoaktivnih snovi ter zmanjšanje števila prometnih nesreč, pri katerih je kot sekundarni dejavnik prisoten alkohol, prepovedane droge ali druge psihoaktivne snovi.

Pri tem je potrebno poudariti, da je prav na našem območju stanje prometne varnosti na področju problematike alkohola zelo slabo, standardno imamo namreč največji odstotek udeleženih alkoholiziranih voznikov v prometnih nesrečah.

V tej zvezi bodo policisti povečali nadzor tako, da bodo voznikom odredili večjo število alkotestov in pregledov glede prepovedanih drog in drugih psihoaktivnih snovi.

PRIPRAVILA:
Mitja Tramšek, policist I
in Edvard Cvetko, komandir